Raappahousut goes 2010

Mikä onkaan parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin uusilla villahousuilla? Eikä millä tahansa villahousuilla vaan Rinne Niinikosken Marimekolle suunnittelemilla.

Näitäkin stalkkasin pitkin syksyä; arvelin, että moiset pöksyt ovat turhan ärstsyt ja artsut useimmille marimekkokuluttajille, jolloin ne ehkä siirtyisivät aleosastoon. Ja niin kävi. Kerrankin kärsivällisyys punnitaan!

Ysäri- ja grungehenkiset inkakuosiset neuleet eivät säväyttäneet, ennen kuin tapasin livenä Rinne Niinikosken luomuksen. Sataprosenttinen merinovilla tuntuu lohdulliselta näillä pakkasilla, iholla sekä pehmoiselta, keveältä että lämpöiseltä.

Piia Rinne ja Noora Niinikoski ovat taiteilleet Marimekolle muutakin kuin villapöksyjä, esimerkiksi mustavalkoisia ja pääväreillä mustaa tai punaista pohjaa kirkastuttaneita neuleita/neulemekkoja. Pöksyt olivat kuitenkin se juttu, joka puhutteli. Näissä villahousuissa ysäritakaumia tuova inkakuosi näyttää pikemminkin graafiselta. Niin kuin pitääkin.

Ajattelin pukea 2010-luvun raappahousuni korkeisiin korkoihin ja yksinkertaiseen yläosaan. Jos asun kaikki muut osat ovat mustat, mennään varman päällä, mutta jos lisätään settiin väriä, kerroksia tai vaikkapa kukkakuosia, saadaan muhevampi sillisalaatti kokoon.

Kuvissa myös alennusmyynneistä löydetty Filippa K:n musta kapea merinovillaneuletakki. Erityisen hyvä alennuslöytö, jos saan sanoa. Töppösinä Zaran ensimmäiset, mustat alenilkkurit. Pidän tästä asukokonaisuudesta tajuttomasti! …ehkä kuvaavaa. Mitäs te sanotte?

Kokeilin villahousuja myös mustan bleiserin kanssa. Kokonaisuus olisi toiminut ehkä paremmin, jos bleiseri olisi ollut lyhyempi. Jalassa toiset alekengät, Vagabondin harmaat tolppakorot.

Seuraavissa kuvissa vilahtaa neuletakin alta myös viisi vuotta vanhemman isoveljeni farkkuliivi 1980-luvulta. Kaivoin sen keväällä vinniltä vaatehuoneeseen, mutta käyttämättä se on jäänyt, sillä en todellakaan omista ala-asteikäisen pojan rintakehää (enkä kyllä haluaisikaan). Pienehkö liivi tuntui entisestään korostavan rintamustani, mutta neuletakin alle puettuna efekti tuntuu häivyttyvän. Taidanpa pukea liivin tähän tapaan ihmisten ilmoillekin, sillä innostuin tästäkin asukokonaisuudesta aivan valtavasti. Asuun sopivat myös viimeisimmät alekenkäni, Zaran terävänokkaiset harmaat mokkanilkkurit.

Viimeisessä asussa lisäsin teepaidan ja liivin päälle neuletakin sijaan bleiserin. Nyt jalkaan pääsivät Dumondin pari vuotta vanhat harmaat kiiltonahkanilkkurit, joihin olen viime päivinä rakastunut täysillä uudestaan.

villahousut / Marimekko (Rinne Niinikoski)
teepaita / Gina Tricot
neuletakki / Filippa K
mustat nilkkurit / Zara

edellisten lisäksi
bleiseri / Zara
harmaat avokkaat / Vagabond

edellisten lisäksi
huivi / Jimmy Choo for H&M
farkkuliivi / isoveljen vanha
harmaat nilkkurit / Zara

edellisten lisäksi
harmaat kiiltonahkanilkkurit / Dumond


Mitä mieltä olette Rinne Niinikosken Marimekolle suunnittelemista neuleasuista? Saavuttavatko villahousut suosionne?

11 vastausta artikkeliin “Raappahousut goes 2010”

  1. Oi vitsi miten ihanan ahkera olet ollut täällä päivityksissä. Ihanaa kun on paljon lukemista ja katsottavaa :)

    Mä diggan ihan täysillä noita villahousuja. En ole todellakaan Marimekkofani, mutta jotain kivaa sieltä aina välillä löytää. Eka kokonaisuus erityisesti oli mun mieleen. Siinä sulla oli Filipan ihana neuletakki, jollainen minullakin on, valitettavasti vaan nyt reikäisenä, nyyh. Pesin sen äsken ja koneesta otettaessa huomasin siinä kaksi reikää, mikä lie repinyt ne siihen. Olen aika surullinen, täällä ei Stockalla eikä muuallakaan enää löytynyt sitä. Tärkein luottovaate joutunee parsittavaksi.

    1. Malia, postausaiheita on poukkoillut päässä viime päivinä siihen tahtiin, että olen vain koettanut suoltaa niitä parhaani mukaan blogiin asti, ja silti julkaisemattomia ideoita piisaa. Hyvä niin, onpahan jotain tarjottavaa teille lukijoillekin!

      Mahtavaa, että pidit mun villahousuista! Oon ite niistä aivan villiintynyt; ne ovat jotenkin erilaiset ja kuitenkin minua. Ja ihanan lämpimät näillä pakkasilla! Sama juttu mulla muuten Marimekon kanssa: suurin osa mallistoista on tätiosastoa, mutta välillä vastaan tulee myös helmiä. Samu-Jussi Kosken suunnittelemista vaatteista olen pitänyt liki kaikista, mutta tämän kevään jälkeenhän Samu-Jussia ei enää Marimekolla ole. Harmi. Ja neuleiden reikiintyminen, se on niin turhauttavaa! Onneksi mustassa neuleessa ei parsinta paljon näy. Vai onko reikä sellaisessa kohdassa, että siihen voisi laittaa vaikka rintakorun estämään enempää purkautumista?

  2. Toiset sitten tekee törkeen hyviä alennuslöytöjä! Housut on tosi ihanat, haluaisin itsellenikin jotkut samantapaiset, mutta mieluiten ehkä kuitenkin yksivärisenä. :) Sulla nuo kuviollisetkin kyllä näyttää hyvälle!

    1. teresa, kiitos! Olen ollut tänä vuodenvaihteena enemmän kuin tyytyväinen löytöihini; olen tavannut klassikoita ja omannäköisiä vaatteita ja asusteita.

      Ja eikö olekin – siis nämä villapöksyt ihanat! Olen niin ihastunut niihin, etten paljon muita vaatekappaleitani muistakaan… hih. Harmillista sinänsä, että tietääkseni näitä housuja ei ole mustana lainkaan, vaikka ne olisi tosi hauskat yksivärisenäkin. Nämä ovat nimittäin huomattavasti jämptimmät kuin collegehousut, joten voin suositella!

  3. No hitto, mä olen kans koko syksyn väijynyt noita, viimeksi tänään. Kävin keskustassa vaikka kuinka monessa Marimekossa ja kaikkialla (josta eivät olleet loppu) nuo oli vielä normaalihintaisia!! Mistä ihmeestä sä nuo alennettuna löysit? Hienot on!!!

    1. Nina, voi ei. Mä löysin omani Itäkeskuksen Marimekosta, mutta sielläkin villapökät olivat ainokaiset laatuaan. Mietin hetken, voisivatko ne olla jossain vielä suuremmassa alessa, mutta päätin toimia saman tien, koska ne näyttivät niin täydellisiltä lyhköisissä koivissani. Toivottavasti pöksyt tulevat vielä keskustankin Marimekkoihin alennukseen, jotta sinäkin saat omasi. Ja kiitos!!

    1. très chih, kiitos! Itsekin pidän eniten ekasta kokonaisuudesta, ja tänään oli pakko pistää töihinkin villahousut jalkaan, niin paljon näistä tykkään – yksikään työtoverini ei tosin ymmärtänyt ollenkaan housujeni hienoutta… mutta he eivät olekaan niin trendiorientoituneita kuin mä! Hih.

  4. […] suunnittelema Rois-mekko oli viime syksynä Marimekon syksystä ensimmäinen (ja liki ainoa Rinne Niinikosken villahousujen lisäksi) kostyymi, josta kiinnostuin. Jostain syystä unohdin käydä tapaamassa […]

Jätä kommentti