Rusohuulet

Onnekseni en ole koskaan ollut huulirasvakierteessä. Tai niin luulin. Lukioikäisenä kyllä löysin Blistexin, jota kehuin kaikille huulirasvaa valitseville. Se hoiti huuleni kuntoon, jos ne olivat päässeet rohtumaan, ja oli siinä lyömättömän hyvä.

Joskus vuosi sitten tajusin kuitenkin, että nukkumaan mennessä olin rasvannut huuleni Blistexillä jo kuukausikaupalla, ja jos en sitä tehnyt, huulet tuntuivat rutikuivilta koppuroilta. Aloin pohtia, josko kuitenkin olin jämähtänyt Blistex-koukkuun, sillä olin vastikään lukenut sen kuivattavista ominaisuuksista. En nyt kuolemaksenikaan muista, mikä ainesosa, jota Blistexkin sisältää, päinvastoin kuivattaa eikä kosteuta huulia. Ja kun Blistexiä ei jatkuvasti lisää, huulet kuivuvat ja tuntuvat entistä pahemmilta.

Päivisin käytän huulipunaa, jos olen muualla kuin kotona. Kotona en pidä huulia punassa, itse asiassa kotiin tultua tulee välitön halu pyyhkiä puna pois. Outoa. Ehkä se liittyy osaksi siihen, että en halua kotona vesilasini reunaan huulipunajälkiä.

Toisinaan huulet kuitenkin tarvitsevat kosteutusta ja hoitoa, ja olin lukenut hyviä kokemuksia karitevoista (englanniksi shea butter). Ostin ensin L’Occitanen pienen purkin koemielessä, ja kun se osoittautui hyväksi tuotteeksi, pyysin mieheltä tuliaiseksi hänen ulkomaille suuntautuneelta ulkomaanmatkaltaan suurempaa L’Occitanen karitevoipurkkia.

Karitevoi on erittäin riittoisaa, ja suuri 150 millilitran purkki on kulunut vuodessa tuskin silmin nähden, vaikka käytän voita viikoittain. Enää minun ei tarvitse rasvata huuliani joka ilta, kiitos puhtaasta luonnon karitevoista koostuvan huulieni pelastajan. Kaiken lisäksi karitevoi on monikäyttöistä: sitä voi sipaista niin muualle vartalolle kuin hiuksiinkin. Itse olen käyttänyt voita lähinnä huulirasvana.

Karitevoi on täyttä luonnontuotetta, mutta en ole koskaan perehtynyt kosmetiikan INCI-listoihin (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients), vaikka ehkä pitäisi. En ole vielä juurikaan valinnut kosmetiikkaani sen perusteella, mitä INCI-listauksessa sanotaan.

Kreikkalaisen Korresin tuotteet olivat myös minulle tuntemattomia, kunnes muutaman kerran törmäsin niihin blogimaailmassa. Meidän Pariisin Anna kehui Korresin sampoota, ja Issuesin Inke taas oli kokeillut Korresin huulivoita. Niinpä kiinnostukseni kasvoi, ja kun löysin Sokoksen alennustuotteiden pöydässä, jossa oli erilaisia joulumarkkinoille valikoituja pakkauksia, kaksikin Korresin pakettia, hipelöin niitä molempia. Lopulta ostin toisen, jossa oli juurikin tämä villiruusuhuulivoi sekä japanilaista ruusua (purkkien kyljessä seisoo japanese rose) sisältävä suihkusampoo ja vartalovoi.

Pidän ruusuntuoksusta niin livenä kuin kosmetiikassa, ja kokeilin ensimmäisiä Korresejani kiinnostuksella. Missään tuotteessa tuoksu ei ole liian voimakas, vaikka minulla on tarkka hajuaisti, joten ärsyttämään niiden tuoksu ei jälkeen päin jää. Sitäkin joillekin tuotteille on tapahtunut. Vartalovoita testasin sääriin, ja yllätyin, miten pehmeät pohkeista Korres-käsittelyn jälkeen tuli. Suihkusampoossa ja vartalovoissa on pitkä lista, jossa kerrotaan, mitä ainesosia niissä ei ole; esimerkiksi mineraaliöljyä, silikonia tai ftalaatteja ei ole. Tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Huulirasva vuorostaan osoittautui aivan ihanaksi tuotteeksi. Korresin Wild Rose -huulivoi koostuu karitevoista ja riisivahasta (älkää kysykö, mitä se on), ja tässäkään ei pitäisi olla mineraaliöljyä, silikonia, propyleeniglykolia tai etanolamiinia. En osaa sanoa tarkemmin, millaisia aineita kyseiset sanahirviöt ovat, enkä ole edes varma, käänsinkö ne oikein englannista. Jos blogin lukijoista löytyy joku tietäväisempi, kertokaa ihmeessä lisää!

Huulivoi osoittautui L’Occitanen karitelvoita notkeammaksi, koostumukseltaan sulavaksi – ei ihme, että sen nimi on huulivoi. Voissa on myös mukavasti punaista pigmenttiä, joten sitä voi käyttää päivällä huulipunan korvikkeena. Lopputulos on varsin luonnollinen, mutta pari kerrosta lisäämällä myös väriä tulee huuliin roimasti lisää. Voin vain suositella!


Miten te hoidatte huulianne? Entä onko kosmetiikan koostumuksella teille merkitystä?

11 vastausta artikkeliin “Rusohuulet”

  1. Tuo Korresin huulivoi on aivan mahtava tuote. Löysin sen itse joulukuun alussa ja on päivittäin käytössä. Oma värini on jasmiini, heleä pinkki. Ja Korresin suihkugeeliä, varsinkin mantelin tuoksuista, on pakko olla aina!

    1. Manjaana, mitä onko Korresilla muunkin värisiä huulivoita? Mahtavaa, haluan juuri pinkin myös! Pitänee käydä tutkimassa Korresin sivuja, mitä kaikkea merkiltä löytyykään, kun en sitä ole vielä ehtinyt tehdä.

      1. Moi, niitä oli varmaan 4-5 eri sävyä jos en väärin muista. Käy ihmeessä katsomassa :)

      2. Manjaana, ai niitä on niin monta eri sävyä – kiitos vielä kerran vinkistä! Ehdottomasti käyn lähipäivinä tutkailemassa, miltä muut sävyt näyttävät.

  2. Mäkin ryhdyin käyttämään karitevoita huulissa vajaa vuosi sitten, kun luin sattumalta uutisen siitä kuinka paljon nainen elämänsä aikana keskimäärin nielee/syö huulipunaa huuliltaan. Pätee varmaan myös huulirasvaan :). Jaiks, aika inhaa, se oli nimittäin paljon! Määrää ei voi nyt muistaa..

    Samoin olen viimeisen vuoden aikana yrittänyt perehtyä noihin INCI-listoihin ja vaihtaa ihonhoitoaineita puhtaampaan suuntaan. Iho tykkää, joten mäkin tykkään.

    Jostain muistan muutes lukeneeni, että Korres ei ole ihan niin ”puhdas” merkki noiden ylimääräisten mömmöjen suhteen kuin antaa ymmärtää olevansa. Mutta silti tuo huulivoi näyttää aika herkulta :).

    1. Jo, voin kuvitella, että huulipunaa ja huulirasvaa kulkeutuu huulilta sisuksiinkin. Hmm, ehkä en pohdi sitä tarkemmin… Minä tunnen suorastaan hieman huonoa omaatuntoa, kun en ole INCI-listoihin tarkemmin perehtynyt; ihon omasta hyvinvoinnistahan siinä on kyse. Ja taidat olla Korreksen kohdalla taidat olla oikeassa, mutta en tiedä asiasta tarkemmin. Korresin huulivoissa tosin näytti olevan pelkästään karitevoita ja riisivahaa, ainakin purkin kyljen tekstien mukaan.

  3. Hei vau sä oot perustanu blogin! Siis kun aikoinaan fanitin sua Sugar Kanen blogissa ja sulla on aina ollut monien blogeissa niin hyviä kommentteja, että oon aina miettinyt että tuolla pitäisi kyllä olla oma blogi ;) Ja nyt vasta tähän törmäsin, mutta mahtava oli löytää!

    Huulissa olen käyttänyt karitevoita tarpeen tullen, joskus laitan hunajaa :D En pidä huulirasvoista. Korresin huulivoi vaikuttaa todella hyvältä, täytyypä kokeilla.

    1. wikke, hih! Kivaa, että löysit tänne – en alkuun huudellut tästä mitään, mutta kun rohkeus kasvoi, olen alkanut laittaa kommentteihini myös blogin osoitteen. Mua aivan hämmentää sun kauniit sanat… tervetuloa toistekin, toivon mukaan viihdyt!

      Karitevoi on mun mielestä osoittautunut parhaaksi huulirasvaksi, vaikka se ei varsinainen huulirasva olekaan vaan monikäyttövoide. Hunajakin varmaan toimii, mä tosin en osaa käyttää sitä kuin aamuteessä. Mutta tätä Korresin huulivoita voin suositella, sitä on kuulemma muitakin sävyjä, kuten Manjaana ystävällisesti kertoi.

Jätä kommentti