Ranteessa tikittää

Rannekello on paitsi asuste myös tarve-esine, jolle ainakin itselläni on aidosti käyttöä. Pidän siitä, että ranteessani on kello; se näyttää kivalta ja siitä on helppo ja nopea tsekata kellonaika. Ajan katsominen matkapuhelimesta on mielestäni ärsyttävää, sillä yleensä puhelin pitää ensimmäiseksi kaivaa jostakin; rannekello sen sijaan on kätevästi vasemmassa ranteessani.

Elin kuitenkin muutaman vuoden ilman rannekelloa, kun edellisestä kellostani, DKNYn rosterisesta korukellosta irtosi yksi rannekkeen rosteriosa pari vuosi sitten. Käytin kelloa siitä huolimatta jonkin aikaa, kunnes kypsyin siihen, miten rikkinäinen ranneke repi neuleideni ja villapaitojen hihojen neulosta. Ja korukellosta kun oli kyse, ei sitä kelloseppäkään pystynyt korjaamaan – korukelloihin kun ei myydä varaosia.

Päätin silloin, että seuraava rannekelloni on oikea rannekello, johon saa vaihdettua osia. Tein tiedusteluja Helsingin keskustan kultasepänliikkeisiin, ja kerroin speksini: nahkaranneke, pyöreä, klassinen kellotaulu, analoginen näyttö, indeksit kellotaulussa ovat ookoo. Tärkein kriteerini oli kuitenkin kellon korjattavuus, mikä tarkoittaa, että siihen löytyy myös varaosia.

LONGINESin Présence-mallistosta se oma rannekello sitten löytyi, helposti. Hinta tuntui klassikkokellosta kohtuulliselta, mutta lopulta sain kellon 40-vuotissyntymäpäivälahjakseni. Enpä ole ihanampaa lahjaa sitä ennen tai sen jälkeen saanut!

rannekello1

rannekello2

rannekello3

rannekello4

rannekello LONGINES Présence

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: