Vain viisi laukkua

Luin joku aika sitten jostain, en muista, mistä, kuinka monta laukkua nainen tarvitsee.

Sen muistan, että väskyjä oli viisi:
1| olkalaukku päivittäiseen käyttöön
2| työlaukku
3| pieni iltalaukku juhliin
4| viikonloppulaukku lyhyille reissuille ja
5| matkalaukku pidemmille matkoille.

Ja siinä se, viisi laukkua, joilla pitäisi pärjätä. Ja pärjääkin, ei epäilystäkään. Itse lisäisin listaan vielä yhden laukun, kesäkassin. Moni meistä tykkää vaihtaa kesällä rennompaan ja isoon kassiin, joka voi olla niin kangasta, punosta kuin nahkaakin mutta ennen kaikkea niin tilava, että sinne on helppo kasata kaikki lomapäivän aikana mahdollisesti tarvittavat asiat.

Olen käynyt omaa laukkukokoelmaani nyt useampaan otteeseen läpi ja myynyt jo monta yksilöä eteenpäin.

Siksi esittelen nyt edellisen listan mukaisesti omat viisi laukkuani. Nämä ovat ne, joihin turvaudun laukkua tarvitessani.

kirppislaukku1

kirppislaukku_1kohta1

kirppislaukku1kohta2

1| OLKALAUKKU PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN: vanha ruskea nahkalaukku.
Tämä on vuodesta toiseen se laukku, jota käytän ylivoimaisesti eniten. Se on sopivan kokoinen eli ei liian pieni mutta ei poskettoman isokaan. Olen muuten todella tyytyväinen, että olen oppinut siirtymään viimeisen kuuden vuoden aikana huomattavasti pienempiin arkilaukkuihin. Hartiat kiittävät.

Eniten kuitenkin rakastan tuota käytössä pintaan kertynyttä patinaa, joka tekee paksusta nahasta entistäkin kauniimman. Laukku on kahden euron löytö Kallion puistokirpparilta loppukesästä 2012.

tyolaukku1

tyolaukku2

tyolaukku_1kohta1

2| TYÖLAUKKU: ZARAn kastanjanruskea laukku.
Ostin laukun Zarasta syksyllä 2011, mutta aktiivikäyttöön se päätyi vasta kolme tai neljä vuotta sitten. Siitä lähtien se sitten onkin kulkenut mukanani joka työpäivä: kuljetan siinä tietokonettani sekä mahdollisia muita päivittäin tarpeellisia asioita. Kaiken lisäksi se taipuu myös viikonloppu- ja lentolaukuksi.

Laukku on superkäytännöllinen ja mielestäni edelleen todella hyvän näköinen. Nahka on paksua ja vahvaa, ja kahvojen punokset kauniita. Lisäksi laukusta löytyy olkahihna, jota tosin käytän äärimmäisen harvoin. Tämä on muuten laukku, joka saa eniten kehuja omistamistani laukuista, heh.

iltalaukku1

iltalaukku1kohta1

iltalaukku1kohta2

3| PIENI ILTALAUKKU JUHLIIN: FILIPPA K:n oliivinvihreä pieni nahkalaukku.
Laukku on heräteostos vuoden takaa joulunjälkeisistä alennusmyynneistä.

Olin hipeltänyt laukkua jo aiemmin, sillä tumma oliivinvihreä, yksi lempivärejäni, näyttää nahassa erityisen kauniilta. Matelijakuosin jäljittely ja kullanvärinen ketju sinetöivät ostopäätöksen; laukku oli selkeästi suunniteltu juuri minun makuani ajatellen.

laukku

4| VIIKONLOPPULAUKKU LYHYILLE REISSUILLE: CHOCHOn keltainen Isola-nahkalaukku. Tämä on mittatilauslaukku, joka on tehty juuri minulle. Oli vuosi 2008, ja nahkalaukut olivat juuri tulleet ChoChon valikoimiin.Valitsin kotimaisen ChoChon malleista juuri tämän Isolan ja materiaaliksi leijonankeltaisen nahan – mikä oli sinänsä outoa, sillä en juuri keltaisesta pidä. Mutta tästä laukusta ja keltaisesta tässä laukusta pidän edelleen!

Superlaadukkaasta nahasta valmistetussa Isolassa työnjälki on erinomaista, eikä laukku ole kulunut mihinkään liki kymmenen vuoden ahkerasta käytöstä huolimatta. Lisäksi klassinen malli on niin kaunis, että luulen tämänkin yksilön kulkevan mukanani hamaan tulevaisuuteen.

matkalaukku1

matkalaukku1kohta1

5| MATKALAUKKU PIDEMMILLE MATKOILLE: PRESIDENTin petroolinsininen pieni matkalaukku.
Ostin matkalaukkuni opiskelijana syksyllä 1998, kun olin lähdössä elämäni ensimmäiselle lentomatkalle. Siihen asti olin käyttänyt matkatessa tätini vanhaa pahvikylkistä pepitaruudullista kapsäkkiä, mutta lentomatka ruumassa olisi ollut sille turhan riskialtis. Sittemmin laukku onkin saanut arvoisensa elämän säilytyskalusteena, ja se on yhä yksi kauneimmista esineistä, joita omistan.

Petroolinvärinen matkalaukkuni on keskivertomatkalaukkua pienempi, ja havaitsen tämän aina, kun olen pakkaamassa viikonloppua pidemmille reissuille. Nyt olenkin harkinnut uuden, isomman matkalaukun hankintaa. Toistaiseksi petroolinsininen presidenttini palvelee kuitenkin vielä mainiosti, ja se erottuu hihnalla värinsä puolesta helposti. Kulmissa olevilla krominvärisillä metallivahvikkeilla on pelkästään esteettinen tehtävä, mutta omaa esteettistä silmää ne viehättävät edelleen. Samanlaiset vahvikkeet löytyvät myös vanhasta kapsäkistäni, ja siinä niiden funktio ei ole pelkästään esteettinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: