Vuoden prosessi

Vuoden se nähtävästi vei. Ensin aloin hiljalleen tehdä viisi parasta -listoja eri vaateparsille ja asusteille. Sitten tein potentiaalisen Project 333 -listan talven 33 vaatekappaleesta ja kengistä. Seuraavaksi aloin kartoittaa systemaattisesti Excel-taulukoihin, mitä kaikkia vaatteita, asusteita ja kenkiä oikein omistankaan – siis ihan kaikkia omistamiani, vaatelajeittain. Jo sitä aiemmin olin alkanut laittaa Exceliin ylös tarkkaan eriteltyinä kaikki ostamani tai muuten saamani vaatteet, asusteet ja kengät ja mitä ne maksoivat.

En ollut ajatellut, että pyrkisin kohti jotain isompaa tavoitetta. Hain lähinnä selkeyttä. Kun sain excelöityä kaikki omistamani vaatteet, tuntui huojentavalta, kun pääsi kartalle siitä kaikesta materiasta, mitä pukeutumisen saralla omistan. Tuli myös tunne hallinnasta: hallitsen tätä kaikkea vaate-, asuste- ja kenkämassaa, koska tiedän, mitä siihen kuuluu.

Kun tein yhteenvedon viime vuoden vaate-, asuste- ja kenkähankinnoista ja niihin kuluneista rahoista, ahdisti. Onhan se inhorealistista tajuta, että on ostanut x-määrän vaatteita ja kenkiä ja vielä inhorealistisempaa tajuta, ettei ole käyttänyt osaa niistä kertaakaan sen jälkeen, kun on kiikuttanut ne kotiin. Kyllä siinä silmät aukesivat.

Ja toisaalta se on ihanaa. Se on ihanaa juuri siksi, että tällä sadenaismetodilla huomaan pystyväni aidosti hallitsemaan ja ennen kaikkea rajoittamaan omistamaani vaatemäärää, pienentämään sitä. Viime syksyn ajan huomasin ajattelevani kerta toisensa jälkeen, kunpa omistaisin paljon nykyistä vähemmän vaatteita, kenkiä ja asusteita. Siis huomattavasti paljon nykyistä vähemmän. Tämä ajatus tunki mieleeni yhä uudestaan ja uudestaan.

rekilla1

Ja tänään, helmikuun puolivälissä, se on kiteytynyt kirkkaaksi näkemykseksi: minä todella vähennän tätä vaatteiden, kenkien ja muiden asusteiden määrää. Enkä ainoastaan vain ajattele tai puhu vähentäväni vaan aidosti toteutan suunnitelmani.

Katsotaan sitten joskus vuoden päästä, olenko onnistunut. Ehkä en. Toivottavasti kyllä. Toivottakaa minulle onnea – ja vinkkejä ja kokemuksia materian karsimiseen saa jakaa mieluusti myös!

Mainokset

3 vastausta to “Vuoden prosessi”

  1. Hanna Says:

    Onnea pyrkimykseesi. :)

  2. Vaatevaraston vähennys vs. alennusmyynnit | Says:

    […] jo pidemmän aikaa, itse asiassa vuoden, kuten tulin todenneeksi, pohtinut omistamani vaatteiden ja asusteiden määrää. Olen kartoittanut systemaattisesti, mitä […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: