Seitkytluvun takit

Seitkytluvun takit, ne vaan yksinkertaisesti ovat parhaita. Olen taatusti kirjoittanut useammankin kerran 1970-luvun takkien ylivoimaisuudesta, sen verran monia tuon vuosikymmenen rotseja olen käyttänyt, ja paljon.

Parasta niissä on istuvuus. Ne istuvat harteilleni juuri eikä melkein, myös vyötäröltä. Miehustassa on riittävästi tilaa eikä torso-osuus ole liian pitkä, joten ylimääräistä vekkiä ei synny selkään. Ihanaa on myös hihan pituus – myös se on juuri passeli; ei tarvitse lyhentää, toisin kuin näissä nykytakeissa, joissa hyvin monissa hihojen pituus on mitoitettu joillekin apinan kaltaisille.

Työn jälki on 1970-luvulla valmistetuissa vaatteissa myös aivan omaa tasoaan. Saumat pitävät, langanpätkiä ei näy – ja napit pysyvät paikoillaan vuodesta toiseen, sillä nappien ompelulangat on päätelty. Tämän kuvittelisi olevan itsestään selvää, siis että nappeja ommeltaessa langat myös päätellään, sillä muuten napit irtoavat nopeasti. Kuitenkin sitä tapaa valitettavan harvoin nykyään takkien tai muiden napillisten kostyymien kohdalla. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin alkaa ommella uuden vaatteen nappeja kunnolla paikoilleen – sillä jos sitä ei tee, päivän tai parin päästä voi olla varma, että nappi tai useampi on pudonnut. Ja minä maksan rahaa uudesta vaatteesta, jossa nappien pitäisi pysyä paikallaan, onhan vaate uusi! Raivostuttavaa.

Mutta tämä takki, se vuorostaan saa suupieleni kääntymään ylöspäin. Vaikka omistan monillakin mittareilla ajateltuna aivan liian monta takkia, en voinut vastustaa tätä yksilöä, kun se UFFin rekissä tuli vastaan. Tai no, vastustin, vuorokauden nimittäin. Varasin takin, ja menin seuraavana päivänä noutamaan sen.

En ole katunut ostopäätöstä sekuntiakaan. Takin syvä suklaanruskea sävy on järjettömän kaunis ja sopii minulle enemmän kuin hyvin, kangas on niin laadukasta ja kestävää, että vastaavanlaista tulee nykyään harvoin vastaan, takki on lämmin mutta ei silti näytä paksulta, sillä siinä on ohut, lämpöinen vuori – ja nuo linjat, ne ovat aina vaan mieleeni, kuten 1970-luvun linjat ovat. Tässä takissa tulee tyylikäs olo, ja selkäruotokin tuntuu oikenevan ihan huomaamattaan.

asu1

asu2

Päätin sitten viedä 1970-lukuteemaa pidemmälle. Onnistuin löytämään vuodenvaihteen alennusmyynneistä parit synnyinvuosikymmentäni henkivät farkut parilla kympillä. Nyt löytyy sekä hiilenmustat että keskisiniset leveälahkeiset farkut, jotka istuvat napakasti reisistä ja joissa on korkea vyötärö. Ihanat! Olen odotellut malttamattomana, että lumet sulaisivat ja kadut kuivaisivat ja pääsisin flaneeraamaan uusissa pöksyissäni kaupungille.

Alkuperäistä vuosikymmentä kunnioittaakseni valitsin yläosaksi kasmirneuleitteni joukosta vielä väreiltään sen kaikkein seitkytlukulaisimman eli beigen. Oranssin, keltaisen ja ruskean eri sävyt ja etenkin beige ovat ne värit, jotka määrittävät mielessäni 1970-lukua eniten. Onnekseni rakastan ruskean eri sävyjä, keltaista ja oranssia taas en voi sietää hippustakaan.

Ja lempihattuni, se tuntuu sopivan kaikkiin asuihini. Mutta onhan siinä kieltämättä aika paljon seitkytlukua siinäkin.

STOCKH LM hattu | SECOND HAND huivi | DC CREATION, SECOND HAND takki ETCETERA hansikkaat | GLOBAL ESSENTIALS neule
J.LINDEBERG vyö | H&M farkut | TIGER OF SWEDEN kengät SECOND HAND laukku

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Seitkytluvun takit”

  1. […] Suklaanruskea takki on aitoa seitkytlukua ja sopii juuri siksi sekä värinsä että tyylinsä puolesta keltaiseen hameeseeni. Saappaat ovat äitini vanhat 1970- ja 1980-lukujen vaihteesta ja mielestäni edelleen ihan superstailin näköiset – ja erittäin sopivat tämän hameen seuraksi. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s