Viisi parasta | Bändipaidat

Bändipaidat ovat oleellinen osa tyyliäni, vaikka ne eivät ehkä ole juuri blogin puolella näkyneetkään. Tavoitteena on kyllä ollut ikuistaa myös bändipaita-asuja, mutta aina se ole onnistunut.

Käyn aika paljon keikoilla ja festareilla, ja tykkään myös ostaa niiltä teepaitoja tai kangaskasseja muistoksi, jos levyt löytyvät jo omasta hyllystä. Olen siinä mielessä puritaani, että käytän vain sellaisten artistien ja bändien kostyymejä, joista itse pidän. Pitäkää minua vaikka musiikkinatsina, mutta en ymmärrä hienoon bändipaitaan sonnustautumista, jos sen kantajalla ei ole mitään suhdetta vaatteessa esiintyvään artistiin tai bändiin.

Se, miten jostakin bändipaidasta sitten kehkeytyy yksi lemppareista, on monesta seikasta, ei vain itse artistista kiinni: teepaidan leikkauksesta, etenkin pääntiestä ja hihoista, materiaalista ja tietenkin printistä.

Bändi- tai kiertuepaidat ovat valitettavan usein malliltaan perinteisiä miesten teepaitoja. En oikein innostu nakinkuorimaisista lady fit -malleistakaan, mutta joskus nekin ovat parempia kuin miesten teepaidat, joissa varsinkin helmaa tuntuu välillä olevan turhan pitkästi – ja kun naisvartalossa, tai ainakin omassani, on vyötäröä ja lantiota, suoraan leikattu pitkä teepaita ei sen yllä näytä hyvältä. Miesten teepaidoissa ongelma on myös hihat: ne ovat melkein aina liian leveät ja pitkät. Tässä tilanteessa sakset tulevat apuun: olen leikannut useammastakin teepaidasta (en tosin yhdestäkään kuvissa esiintyvistä, ja siksi ne ovatkin Viisi parasta -kaartia) hihat reippaasti lyhyemmäksi ja saksinut monista myös pääntien resorin, ettei kaulus kuristaisi kaulaa vaan siitä tulisi avarampi ja rennompi.

Valitsin nämä viisi parasta yksiselitteisesti sen perusteella, mitä niistä olen käyttänyt eniten – se jos mikä on merkki niiden parhaudesta. Viiden parhaan seulominen bändipaitakokoelmastani oli kuitenkin sen verran kinkkistä, että taidanpa julkaista myöhemmin vielä Viisi parasta | Bändipaidat, osa 2 -postauksenkin…

lykke_li

1| Lykke Lin valkoinen teepaita. Tämä on muisto vuoden 2012 Flow’sta, ja vaikka neiti Lin keikka ei tuolloin täysillä kolissutkaan, tämä yksilö on eniten käyttämäni bändipaita. Siinä toimii kaikki: leikkaus, pääntie, ohut, laskeutuva materiaali, printti. Ja pidän kyllä Lykke Lin musiikistakin, vaikka kyseinen keikka ei viiden parhaan keikkakokemukseni joukossa olekaan.

weeping_willows

2| Weeping Willowsin valkoinen teepaita. Tämä lähti kotiin Weeping Willowsin Sellosalin keikalta viime toukokuussa. Tykkään tuosta old school -tatuointityylin mukaisesta printistä, joka sopii myös todella hyvin omaan tatuointiini! Paidan olkaan pyysin vielä Magnus Carlsonin nimmarin.

morrissey

3| Morrisseyn valkoinen teepaita. Kotiutin suuren idolini pärstäkertoimella varustetun teepaidan herran Finlandia-talon keikalta viime marraskuulta. Itse asiassa olin molemmilla Finlandia-talon keikoilla, ja ostin myös World Peace Is None of Your Businessin Euroopan kiertueen teepaidan. Tämä paita on kuitenkin sitä hienompi.

the_lieblings

4| The Lieblingsin harmaa toppi. Jos ollaan ihan tarkkoja, toppi ei ole teepaita, mutta tämä on yksi eniten käyttämistäni bändivaateparsista, ostettu The Lieblingsin Loosen keikalta toukokuun puolivälissä 2013. Se taisi olla levynjulkaisukeikka, ellen väärin muista, mutta mahtava ja hikinen joka tapauksessa!

national

5| The Nationalin musta vuoden 2013 Euroopan kiertueteepaita. Tämän hankin The Nationalin Jäähallin keikalta lokakuun viimeisenä päivänä. Ostin myös hienon julisteen, joka olisi tarkoitus kehystyttää viimeinkin tämän kevään aikana.

Teepaidat ovat kuvissa ärsyttävän ryppyisiä, vaikka olen silittänyt ne ennen pinoon laittamista. Tässä tosin näkee, että kun ei ole kuukausiin käyttänyt teepaitoja (käytän teepaitoja todella vähän talvisin), viikkausjäljet tervehtivät vaatetta käyttöön ottaessa. Tätä ongelmaa ei olisi, jos säilyttäisin teepaidatkin henkareilla, mutta tykkään säilyttää osan vaatteista hyllyillä ja vaan paitapuserot, neuletakit ja mekot vaatepuilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: