Herrainhenkistä harmaata (plus haaleanvaaleanpunaista)

Olen pitänyt villakankaista ja niiden struktuurista ala-asteen viimeiseltä luokalta lähtien, kun Suuri Käsityökerho -lehden (nykyinen Suuri Käsityö -lehti) syysnumeroa lapsuudenkotini pirtinpöydän ääressä selatessani rakastuin niihin korviani myöten, siis 1980-luvun lopulta asti. Siihen nähden, miten intohimoinen suhde minulla villakangasvaatteisiin on, omistan niitä häkellyttävän vähän.

Tämä harmaa glencheck-ruudullinen bleiseri kotiutui luokseni reilu vuosi sitten ZARAn joulunjälkeisistä alennusmyynneistä. Olin ihastellut sitä syksyn ajan, ja kun se löytyi alerekistä, kotiinhan se lähti.

asu_rotsin_kanssa1

asu_rotsitta1

Maanantaina oli kevään lämpimin päivä, mutta päätin jo viikonloppuna lähteä liikkeelle villakangastakkia kevyemmissä päällysvaatteissa.

Tuo bleiserihän on villakankaasta valmistettu ja lisäksi vuoritettu, ja kun puin sen alle lämpöisen mohairneuleen ja vielä neuleen alle silkkipaidan, tarkenin hyvin. Näpeissä toki oli hansikkaat ja kaulassa huivi, tällä kertaa kevättä enteillen silkkihuivi, jonka sidoin silkkipaidan kauluksen alle plastronin tyyliin.

huivi

Koko asu saikin ideansa ajatuksesta yhdistää kesän korvalla hankkimani FILIPPA K:n hennon vaaleanpunainen mohairneule liki samanväriseen silkkipaitaan. Paitapuserot näyttävät neuleen alla mielestäni parhaalta kaulukset ylös asti napitettuina, joten säntillisistä kauluksista ajatus nytkähti nopeasti herrainhenkisen asukokonaisuuden suuntaan. Se taas ei itseäni yllätä, sillä jo kolmen ja puolen vuoden ajan olen huomannut inspiroituvani eniten varsin maskuliinisista asuista ja vaateparsista, jopa miesten asukuvista.

Jalassa olevat harmaat MARC O’POLOn kapoisat villakangashousut löysin aivan blogitaipaleeni alussa, syksyllä 2009 Stockmannin Hulluilta päiviltä. Housut ovat mallikappale, ja olen käyttänyt näitä vuosien varrella paljon; kapea malli ei ole yhtään vanhentunut vaan istuu minulle hyvin. Asukuvissakin ne ovat vilahdelleet aina uudestaan.

Toivoisin vielä löytäväni vastaavat slimmit villakangashousut mustina, ja nyt luulen löytäneeni ne verkon syövereistä. Ei siinä mennytkään kuin yli kaksi vuotta… mutta vielä en ole niitä kotiuttanut.

STOCKH LM hattu | GLOBAL ACCESSORIES huivi | ZARA bleiseri H&M hansikkaat | FILIPPA K neule | H&M silkkipaita
SECOND HAND vyö | MARC O’POLO housut | VAGABOND kengät SECOND HAND laukku

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Herrainhenkistä harmaata (plus haaleanvaaleanpunaista)”

  1. Että tuo harmaa on kaunis väri ja vielä höystettynä ruskealla! Terveisin hulluna harmaaseen oleva Merja ;-D.

    1. Ihan totta Merja, harmaa ON kaunis väri, etenkin villakankaissa! Mutta esimerkiksi sisustuksessa en käytä harmaata oikeastaan lainkaan, koska kotiin se on mielestäni liian kalsa väri.

      Ja sitten taas ruskean nahan kanssa mitä kaunein. Ymmärrän täysin, että olet hulluna harmaaseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s