Jää hyvästi, farkut

Jokainen, joka käyttää vähänkään säännöllisemmin farkkuja, tietää sen ärsytyksen, surunkin, tunteen, kun lempifarkut ratkeavat päälle.

Näin kävi jälleen, viimeksi pari viikkoa sitten, kun aamulla kyykistyin nostamaan jotain keittiön lattialta. Kuului ruts eli näkemiin. Yleensä farkkuni hajoavat haaroista, ellen ole onnistunut kaatumaan ja puhkomaan siten farkkujen polvia. Polvissa olevien reikien kanssa pystyy kuitenkin vielä elämään, mutta kun farkkujen kangas sanoo haaroissa sopimuksen irti, päivät ovat vähissä. Kuluu ehkä pari viikkoa, kyykistyy taas, ja sitten reikä on jo niin suuri, ettei farkkuja voi julkisesti enää käyttää. Niistä tulee sortsit, ellei niistä keksi askarrellapaskarrella jotain aivan muuta.

reika1

reika2

Nykyfarkuissa, etenkin pillimalleissa, joissa haetaan maksimaalista istuvuutta ja joustoa, käytetty farkkukangas on varsin ohutta ja mukana on myös elastaania. Se tietenkin tarkoittaa sitä, että farkut kuluvat entistä nopeammin puhki. Teinivuoteni 1990-luvun alussa LEVI’Sin viisnollaykkösissä viettäneenä muistan vielä, että farkkuja ei saanut alle vuodessa puhki, vaikka niitä käyttikin joka päivä, sen verran paksua sataprosenttisesta puuvillasta valmistettu farkkukangas oli. Nämä CROCKERin Pow 2nd skin -farkut  päätyivät aktiivisempaan käyttööni eli käytännössä ylleni liki päivittäin viime kesän korvalla ja toden teolla loppuvuodesta,  eli pari kuukautta siihen meni, ja nyt farkut ovat historiaa. Saman kohtalon kokivat myös näiden edeltäjät, Pow 2nd skin -mallia nekin.

Pitänee ostaa seuraavat mustat farkut jostain enemmän farkummasta kankaasta, esimerkiksi TIGER OF SWEDENin matalavyötäröiset Slender-farkut. Niiden kangas on crockereita paksumpaa, ja vaikka niissäkin on kaksi prosenttia elastaania ja olen käyttänyt niitä monin verroin enemmän kuin näitä hajonneita yksilöitä, ne eivät ole vieläkään hiutuneet puhki, kovasta käytöstä huolimatta.

vyo1

vyo2

Kuvissa myös uusin vyölöytöni, jonka tein tyypilliseen tapaan Frida marinan kirpparipuolelta parilla eurolla. Vyö on mahtavan paksua, käytössä pehmentynyttä nahkaa, ja nuo metallikoristeet painavat todella paljon, mutta sehän ei lanteilla levätessä haittaa lainkaan.

Mainokset

Yksi vastaus to “Jää hyvästi, farkut”

  1. Potentiaalinen Project 333 | Talvi | Says:

    […] L A O S A T 11| CROCKERin mustat Pow 2nd skin -pillifarkut (kun nämä hajosivat, otin käyttöön Tiger of Swedenin Slender-pillifarkut) 12| MONKIn siniset Ikmo Cropped Boyfriend […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: