Kymmenen vinkkiä hyvin voivaan ihoon

Ihonhoito on asia, joka on kiinnostanut itseäni teini-ikäisestä lähtien. Tuolloin, muistaakseni 13-vuotiaana, aloitin päivittäisen ihonpuhdistuksen, ja siitä ihonhoitotaipaleeni alkoi. Aluksi se oli nimenomaan ihon puhdistusta, kosteutus tuli mukaan kuvioihin parin vuoden päästä.

Ihoni oli tuolloin rasvoittuva, nyttemmin se on sekaiho (toisinaan pintakuiva, mutta nykyään harvemmin), ja epäpuhtauksia esiintyy edelleen toisinaan, onneksi tosin varsin harvoin nykyään.

Olen viime aikoina pohtinut aika paljon ihonhoitoa ja mitä siitä tiedän ja mitä olen vuosien saatossa oppinut. Seuraa siis muutamia ihonhoitoon liittyviä vinkkejä, jotka varmaankin ovat teille tuttuja, mutta jos niistä on teille hyötyä, hienoa!

naama1

1| Puhdista kasvot, myös kaula, aamuin illoin. Jos meikkaat, puhdista iho iltaisin aamua huolellisemmin. Itse olen käyttänyt jo useamman vuoden SENSAIn silkkisarjan kaksoispuhdistusta, Step 1 Cleansing Oil -puhdistusöljyä ja vedellä huuhdottavaa Step 2 Creamy Soap -puhdistusvoidetta. Voin täydestä sydämestäni suositella näitä tuotteita. Iltaisin puhdistan kasvoni ensin öljyllä, sitten voiteella, aamuisin pelkällä voiteella.

2| Käytä silmämeikin poistamiseen silmämeikinpoistoainetta eikä 2in1- tai 3in1-putsaria. Sillä saa vedenkestävänkin ripsivärin lähtemään helposti, ohutta silmänympärysihoa hankaamatta.

silmanymparys1

silmanymparys2

silmanymparys3

3| Käytä silmänympärysvoidetta. Aina. Silmänympärysiho on ohuinta kasvojen muutenkin ohuessa ihossa, ja siksi sitä pitää kosteuttaa ja hoitaa huolella. Olen myös miettinyt, että kyyneleissä on suolaa ja suola kuivattaa nahkaa, minkä tietää esimerkiksi talvisin katusuolan haperruttamista nahkakengistä. Itkemistä ei tarvitse lopettaa, mutta päivittäin kosteutettu ja siten vahvistunut silmänympärysiho kestää myös kyyneleet. Myös itkemisestä minulla on hyvin perusteellinen vuosien kokemus.

4| Käytä huultenympärysvoidetta. Aina. Sama juttu kuin silmänympärysiho, myös huultenympärysiho on ohutta, eivätkä pystysuorat juonteet ylähuulessa näytä kenenkään naisen kasvoissa hyvältä, varsinkaan jos tykkää käyttää tummia tai kirkkaita huulipunia.

5| Käytä kosteusvoiteen lisäksi ihotyyppisi ja ihosi ikäsi mukaista seerumia.

edesta2

6| Kuori ympäri vuoden, etenkin talvisin. Tehokkaimmastakaan seerumista ei ole apua, jos talvisen viiman ja ilmastoinnin kuivattaman ihon pinnasta ei ole poistettu kuollutta ihosolukkoa. Vasta sitten seerumit ja kosteusvoiteet pääsevät imeytymään.

7| Käytä kasvojen kuivaamiseen omaa pyyhettä. Vaihda pyyhe tarpeeksi usein.

8| Vaihda myös tyynyliina tarpeeksi usein.

9| Syö päivittäin rasvaista kalaa tai avokadoa tai ota omega3-kapseli. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että oikeanlaisella ruokavaliolla on suuri vaikutus ihon kuntoon ja hyvinvointiin. Näen ihmisen kasvoista, jos hän noudattaa rasvatonta tai liki rasvatonta ruokavaliota, ja naisilla se näkyy vielä miehiäkin selvemmin, sillä naisten kasvojen iho on miesten kasvojen ihoa ohueampaa, niin epäreilua kuin se onkin. Voin kokemuksesta sanoa, että ihoni voi sitä paremmin, mitä enemmän syön kalaa. Nykyään syön kalaa liki päivittäin, omega3-kapseleita otan päivittäin.

tukka_auki

10| Juo tarpeeksi vettä. Ja jos juot paljon diureettejä kuten kahvia, teetä tai alkoholia, juo entistäkin enemmän vettä.

Jos teillä on omia hyväksi havaittuja ihonhoitovinkkejä, olisin kovin iloinen, jos pistäisitte ne kommenttilaatikossa jakoon!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: