Hoochie Mama Jane – Helsingin vintage-helmi

Olen ikäni tykännyt kierrellä kirppareilla, ja käytössäni on edelleen esimerkiksi muutamia vaatteita, jotka löysin vuonna 1995 kierrätyskeskuksesta.

Kirppareilla kiertely on parin viime vuoden aikana jäänyt vähän vähemmälle, mutta niiden tilalle ovat tulleet second hand -kaupat. Nerokas konsepti muuten tuo second hand -puoti: kauppias on tehnyt puolestani valinnat, joten valinnanvaraa ja ihanuuksia piisaa henkareilla ja rekeillä, kun vain sisään piipahtaa. Samalla voi jakaa intohimoa ja rakkautta menneen ajan aarteisiin ja oppia paljon entisajan käsityötaidosta ja tyyleistä, kun antautuu juttusille putiikinpitäjien kanssa.

Toki hinnat ovat second hand -puodeissa kirppareita korkeammat, mutta täytyyhän kauppiaidenkin saada elantonsa. Ja siitä palvelusta, ammattitaidosta ja paneutumisesta, mitä olen näissä kaupoissa kohdannut, maksan mieluusti putiikkilisää. Second handin hinnat ovat Suomessa kuitenkin edullisia, kun laadukkaista materiaaleista taiten tehtyjä vaateparsia ja asusteita vertaa nykyään uutena myytävien laatuun. Hinta – laatu -suhde on vanhassa ihan toista maata kuin tämän päivän kamassa eli siis erinomainen.

Koska tykkään käydä näissä vanhan tavaran taivaissa, ajattelin tehdä lempiputiikeistani silloin tällöin oman postauksensa. Sen aloittaa Helsingin ehkä kirkkain second hand -helmi, Kallion Karhupuiston laidalta löytyvä HOOCHIE MAMA JANE.

interioori

Hoochie Mama Jane on itse asiassa oikea vintage-kauppa, eli siellä ei myydä mitään uutta, kaikki kaupan oleva on vanhaa. Puodin sisustuskin on ihana, ja koko putiikki on mahtava inspiraation lähde.

Jos tiedossa on juhlat, Hoochie Mama Janesta löydät varmasti niin iltapuvut, cocktail-mekot kuin tanssiaispuvutkin, aina 1900-luvun ensimmäisiltä vuosikymmeniltä 1980-luvulle. Eniten tarjolla on 1950- ja 1960-lukujen mekkoja ja pukuja. Eikä taatusti samanlaista kävele hevillä vastaan! Monet Hoochie Mama Janessa myytävistä aarteista ovatkin käsityönä tehtyjä mittatilausasuja, joten uniikkeja unelmia löytyy.

samettipuku

valkoiset_mekot_paljettipaita

puku

Jotta asu ei jäisi vaillinaiseksi, mekkojen seuraksi löytyy myös hyvin kattava valikoima asusteita: kenkiä, laukkuja, päähineitä, hansikkaita, korvakoruja, kaulakäätyjä… kaikkea herkullista!

kaarmeennahat

kenkia

korviksia

Juhlavampien tamineiden ohella Hoochie Mama Janessa on runsaasti myös arkisempaan käyttöön taipuvaa kostyymiä: esimerkiksi 1970-luvun maksi- ja minimekkoja, joista useimmat ovat ehtaa suomivintagea.

Olen itse kotiuttanut Hoochieasta parin viime kuukauden aikana kolme mekkoa, joista yksi on jo blogissa vilahtanutkin, paljettipaidan, korvakorut, vyön, laukun sekä kolmet kengät – tiedän, olen kenkäfriikki. Lähiaikoina luvassa enemmän tarinaa myös niistä! Melkoisia aarteita olen kieltämättä löytänyt, ja hykertelen edelleen niiden aiheuttamista onnentunteista.

Hoochie Mama Janella on aktiiviset Facebook-sivut, joille hurmaava kauppias Irja päivittää tiuhaan tahtiin uutuusihanuuksia niin kostyymeissä, asusteissa, koruissa kuin kengissäkin. Menkäähän rakastumaan Karhupuiston laidalle, ellette ole sitä jo tehneet!

irja

Hoochie Mama Jane
Agricolankatu 11
auki maanantaista perjantaihin kello 12 – 18
ja lauantaisin kello 12 – 16
Hoochie Mama Jane Facebookissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: