Alekesä 2014 oli hyvä, osa 2: Nahkaa ja nilkkureita

Ostoslistallani on lukenut jo parin vuoden ajan:
– lyhyt musta nahkahame
– lyhytlahkeiset mustat nahkasortsit

Joku saattaa muistaa, että minähän omistan jo mustan nahkahameen. Ja mustat nahkasortsit. Mutta tuo hame, vaikka muuten kiva olikin, oli vähän turhan pitkä helmasta ja lopulta muutenkin liian iso minulle. Se löysikin uuden kodin viime talvena kirpparilla.

Nahkasortseja olen käyttänyt enemmänkin, mutta halusin niiden rinnalle vielä jotkut hieman lyhyemmällä puntilla varustetut.

Ja kuluneena kesänä sitten tärppäsi, vieläpä alennusmyynneissä. Sortsit löytyivät TIGER OF SWEDENin verkkokaupan alesta ja hame Kööpenhaminan Companys-liikkeestä. Molempien aleprosentit olivat mittavat, joten voitte olla varmoja, miten iloinen olen ollut, kun löysin pitkään metsästämiäni juttuja alle normihintojen.

sotsit_hame1

sortsit_hame2

Sortsit päätyivät useaan otteeseen ylleni kesälomalla Ruotsissa sukuloidessa, ja pidin kovasti mustien nahkasortsien, valkean teepaidan tai topin ja mustien teräväkärkisten lempiballerinojeni yhdistelmästä, niskassa vielä takin virkaa toimittamassa 1990-luvulta peräisin oleva ruusukuvioinen jättipaitapusero. Todistusaineistoa ei asusta ole, mutta ehkä pitäisi lavastaa asu vielä tänne blogiin.

Seuraavaksi ajattelin pukea sortsit peittävien sukkisten kanssa, vaikka noiden Kööpenhaminasta löytämieni. Mutta siihen asti, kun pärjään paljain pohkein, jätän sukkahousut vielä eteiseen koriinsa.

Klikkasin Tigerin verkkopuodista sortsien ohella vielä toisen jutun, nimittäin mustat nilkkurit valkeilla koroilla. Kengät olivat heräteostos, ja ajattelin palauttaa ne, jos ne eivät olekaan hyvät jalassa tai kivat katsella. Hyvältä ne kuitenkin tuntuivat, ja tykkään tosi paljon valkoisen pohjan ja korkojen mustaan nahkaan luomasta kontrastista, olkoonkin, että ne eivät ehkä ole maailman käytännöllisimmät vaan likaantuvat taatusti perin helposti. Kenkien kohdalla – ja laukkujenkin – ajattelen kuitenkin, että tietty käytön ja elämä jälki ei haittaa vaan päinvastoin parantaa niiden ulkonäköä. Siksi mieli ei mustu, vaikka valkeisiin korkoihin tuleekin mustia viiruja käytössä, sillä pakostahan niitä tulee, jos kenkiä oikeasti käyttää.

kengat_sukkikset

Pidän myös kenkien alas kaartuvista leikkauksesta ja hihnoista, jotka tuovat paljaan nilkan tai käytettyjen sukkien värin kivasti esiin. Ilman sukkia tuskin tulen näitä nilkkureita käyttämään, mutta eri värisiä hauskoja sukkia minulta kyllä löytyy.

Toiset kuvissa esiintyvät kengät, Oulun alennusmyynneistä löytyneet TED BAKERin nudet avokkaat ovatkin jo esiintyneet blogissa, ja voin luvata, että tulevat esiintymään aika monta kertaa vielä tulevaisuudessakin, sen verran moniin asuihin olen ne valinnut.

tedbakerit_hame1

tedbakerit

Kööpenhaminassa osui muutenkin onni kohdalle, voisi sanoa viimeinkin. Olen jälestänyt leotakkia vielä nahkahamettakin kauemmin, nimittäin tämän blogin perustamisesta asti eli liki viisi vuotta.

Nyt se sitten löytyi, siitä samaisesta Companysista kuin nahkahamekin. BAUM UND PFERDGARTENin leotakki on kevyesti tikattu, joten sen käyttöön ottamista pitää vielä tovin odotella. Aavistuksen kotilomainen malli on ihana ja toimii myös ohuen vyön kanssa. Maltan tuskin odottaa, että saan pukea tämän mustien pillien tai vaikka noiden nahkasortsien kanssa!

leotakki1

leotakki2

leotakki_1kohta

Viimeinen Kööpenhaminan alelöytö olivat DEAR DENIERin havunvihreät peittävät sukkahousut.

Rakastan vihreää, armeijanvihreän ohella oliivinvihreää ja havunvihreää, ja tiedän jo nyt, miten hyvältä nämä näyttävät sekä uuden nahkahameeni että nahkasortsieni parina.

sukkahousut

NEO NOIRin nahkahame on ollut töihin palattuani ahkerassa käytössä, ja lähipäivinä on luvassa ensimmäinen asukuva hameessa.

Se on selkeästi garderobini olennaisimpia osia ja kauan kaivattu, päätellen siitä, miten usein olen sen ylleni vetänyt ja miten monia kivoja yhdistelmiä olen sen ympärille jo koonnut.

Mainokset

7 vastausta to “Alekesä 2014 oli hyvä, osa 2: Nahkaa ja nilkkureita”

 1. Ei se ole niin vaikeaa | Says:

  […] ja ottanut saman tien tärkeän aseman tyylissäni. Villatakkeja, neuleita, kenkiä, vöitä, takkeja, hattuja – tunnistan kyllä, kun minun tyylistäni tulee […]

 2. Alekesä 2014 oli hyvä, osa 3: Neuleita, nilkkurit (ja nättiä pitsiä) | Says:

  […] ja tein molemmissa Pohjoismaissa muutamia erinomaisia alelöytöjä. Kööpenhaminasta löytyivät kauan kaivattu ja jo nyt paljon käytetty nahkahame sekä viileämpiä kelejä odottava leotakki, ja nyt on viimein aika esitellä Ruotsin eli tarkemmin sanoen Göteborgin aarteet. Varoitan […]

 3. Projekti Parempia kenkiä | Says:

  […] ACNE STUDIOSin hunajanruskeat Alma-nilkkurit löytyivät puoleen hintaan kesällä Göteborgista, valkoisella korolla varustetut Tiger of Swedenin nilkkurit nettikaupan alesta, MINNA PARIKAn musta-valkoiset kissankorvaballerinat Parikan oman putiikin alennusmyynneistä ja […]

 4. Potentiaalinen Project 333 | Talvi | Says:

  […] Ikmo Cropped Boyfriend -farkut 13| MONKIn musta lyhyehkö kellohelmainen hame 14| NEO NOIRin musta lyhyt nahkahame 15| ZARAn musta lyhyt villakankainen vekkihame 16| FILIPPA K:n musta kynähame 17| ISABEL MARANTin […]

 5. Kuinka monta takkia on tarpeeksi? | Says:

  […] nahka- tai mokkarotsi tai vanulla kevyesti tikattu takki, esimerkiksi BAUM UND PFERDGARTENin leotakki tai PIRETAn samettitakki, ja kevätakki trenssi tai […]

 6. Melkein kuin uudet kengät | Says:

  […] OF SWEDENin valkokorolliset nilkkurit ja ACNE STUDIOSin hunajanruskeat Alma-nilkkurit ostin keskellä kuumimpia helteitä, ja hankinkin […]

 7. Vaatevaraston vähennys vs. alennusmyynnit | Says:

  […] löytämisessä onkin kulunut vuosi tai useampi, kuten mustan nahkahameen metsästyksessä. Kun sen loppukesällä 2014 Kööpenhaminan alennusmyynneistä löysin, en ole kaivannut toista tilalle. Tai mariininsininen kasmirneule, joka tuli vastaan vuosi sitten […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: