Täydellisen mekon kaava

Useimmiten se täydellinen vaateparsi tulee vastaan, kun sitä ei etsi. Tai ainakin silloin, kun lompakon pohjalla ei ole häävisti dinaareja muuhunkaan elämään, saati sitten kostyymeihin.

Jos sellaisena hetkenä käyttäytyy taloudellisessa mielessä järkevästi, suomii itseään loppuikänsä aina, kun kyseinen vaatekappale tulee mieleen. (Olen kokenut tämän muutaman kerran, ja kärsin siitä vieläkin, vuosienkin jälkeen.) Parasta siis asennoitua loppukuukauden puuroruokavalioon ja sijoittaa vähäiset pennosensa siihen oikeasti tärkeään eli Täydelliseen mekkoon.

Olin kesäloman alkajaisiksi aivan toisella puolella maata, festaribussissa matkalla Oulun Hailuotoon Bättre Folk -festareille, kun tylsyyksissäni selasin puhelimellani Facebookia. Karhupuiston laidalla Helsingin Kalliossa sijaitsevan Hoochie Mama Janesin – yksi parhaista second hand -putiikeista, tiedättehän – FB-sivuilla verkkokalvoilleni lävähti mekko, jossa oli kaikki kohdallaan, siis kaikki.

Millainen sitten on täydellisen mekon kaava?

No, tässä tuntomerkkejä:
1| Se on 1950-luvulta, jolloin tehtyjen mekkojen mittasuhteet ja leikkaukset ovat täydelliset minun vartalolleni. Helman pituus on juuri oikea, ja etumustassa on tilaa riittävästi, mutta silti mekko istuu kuin hanska sekä miehustasta että vyötäröltä – eikä selkäosa ole milliäkään liian pitkä, kuten käytännössä aina mekoissa ja takeissa kaltaisellani 152-senttisellä tapauksella. Koska mekossa ei ole milliäkään joustoa, istuvuuden pitääkin olla just eikä melkein.
2| Sen värimaailma on täydellinen: mustalla pohjalla pinkkiä ja oliivinvihreää. Rakastan pinkkiä, mutta en kovin mieluusti pukeutuisi kokopinkkiin mekkoon. En enää. Tässä mekossa pinkkiä on juuri sopivasti, ja ihan parasta, että siinä on myös ikuista lempiväriäni, syvää oliivinvihreää.
3| Kangas on upeaa sileää silkkitaftia (näin päättelimme Hoochie Mama Janen omistajan Irjan kanssa), mutta sen kukkakuviot ovat pehmeää samettia. Ja minähän ra-kas-tan samettia. Eikä tällaisia kankaita vaan enää tehdä.
4| Suurin osa avokkaistani kelpaa mekon kavereiksi. Mustilla kengillä saa aivan erilaisen lopputuloksen kuin nudeilla tai oliivinvihreillä (ne ovat ehkä täydellisimmät kengät tälle mekolle).

Varasin mekon siltä bussi-istumalta, ja tiesin jo siinä vaiheessa, kun sain putiikissa mekon henkarissa käsiini, että se on täydellinen ja että se istuu minulle täydellisesti. Ja niinhän se sitten tekikin. Mikä mekko-onni!

mekko

SECOND HAND, Hoochie Mama Jane mekko | TED BAKER kengät

Kuva Irja / Hoochie Mama Jane – kiitos!

Luvassa myöhemmin myös lisäkuvia!

Mainokset

2 vastausta to “Täydellisen mekon kaava”

  1. Hoochie Mama Jane – Helsingin vintage-helmi | Says:

    […] itse kotiuttanut Hoochieasta parin viime kuukauden aikana kolme mekkoa, joista yksi on jo blogissa vilahtanutkin, paljettipaidan, korvakorut, vyön, laukun sekä kolmet kengät – tiedän, olen […]

  2. Syksyn lempisävyjä | Says:

    […] nämä sopivat täydellisesti sen samasta putiikista löytyneen täydellisen 1950-luvun mekon kanssa, näen kengät lähinnä mustien pillien ja valkean yläosan seurana. Ruudullisten […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: