Vanha kunnon poolo

Poolopaita on vaateparsi, joka jakaa ihmisiä. On heitä, jotka pitävät pooloista ja sitten heitä, jotka eivät suin surminkaan pukeutuisi poolokauluksiseen kostyymiin.

Epäilen, että suurin osa kanssaeläjistäni ei pooloista perusta, mutta itse tykkään niistä aina vaan. Poolorakkaus syttyi jo ammoisilla yläasteajoilla 1990-luvun alussa eikä ole laantunut sittemmin. Ihan perinteinen, vai pitäisikö sanoa klassinen poolo tuo itselleni vahvasti syksyn fiiliksen, ja se on myös käytännöllinen yläosa etenkin syksyllä, koska poolon kanssa voi usein jättää huivin kaulasta pois, kelit toki huomioon ottaen.

Viime vuosina en ole juurikaan pooloja käyttänyt, mutta kuten muutkin vanhat rakkaudet, ne alkavat aika ajoin janottaa. Siitä lähtien kun poolot ilmestyivät isojen muotimerkkien cat walkeille pari syksyä sitten, olen ihastellut linjakkaita pooloasuja, sovitellut omia vanhoja poolojani ja makustellut, miten poolot itselleni tänään sopivat.

rapsays_struktuuri

Sillä eiväthän ne kaikille sovi. En väitä, että kaikki poolokaulukset toimivat itsellänikään – vaikka tykkää jostain vaateparresta, ei se välttämättä sovi omalle vartalolle.

Viime viikonloppuna ZARAsta löytyneessä luonnonvalkeassa neuleessa on ihanteellinen poolokaulus: ei liian pitkä eikä kaksinkertainen. Luonnonvalkeassa neuleessa tulee jotenkin hyvällä tavalla talvifiilis: kaunis kittiin vivahtava valkean sävy ja ihana vohvelineulos vievät ajatukseni aurinkoisiin pakkaspäiviin ja rusottaviin poskiin. Kuulostaa ehkä eskapistiselta ja romantisoidulta, mutta haittaako tuo, jos talvi sujuu mielikuvitusharjoituksia tehden mukavammin.

Neuleet ovat heikko kohtani, ja minun pitäisikin pysyä poissa kaupoista syksyisin, kun neulevalikoimat ovat muhkeimmillaan. Neulekokoelmani ovat nimittäin kohentuneet kuluneen syksyn mittaan muutamilla hurmaavilla yksilöillä, joista osa toki on pitkään harkittuja ja haaveiltuja.

asu_viitta1

asu1

Musta on luonnonvalkoiselle kaunis vastinpari, samoin kuin kamelinruskea.

TOPSHOPin viitta jaksaa viehättää syksy toisensa jälkeen. Viitta on yksi parhaista päällysvaatteistani ja näyttää hyvältä myös aukinaisena.

vyo

En ole tainnut esitellä vyöperheeni uusinta tulokasta. SAMUJIn vyö häiritsi mieltäni siitä asti, kun sen joskus kevään lopulla Pohjoisesplanadin liikkeessä ensimmäisen kerran näin. Monet kerrat käyvin putiikissa, silittelin ja sovittelin sitä, ostin jotain aivan muuta ihanaa, mutta vyö ei jättänyt ajatuksiani rauhaan. Viimein annoin periksi ja noudin sen kotiin.

Siitä lähtien se on viihtynyt lanteillani liki päivittäin. Ihana vyö, sopii kaikkien farkkujeni kanssa ja melkein kaikkien housujenikin kanssa. Klassikko.

kengat1

kengat2

Käytän keväisin ja syksyisin varmasti valehtelematta eniten BIANCOn brogue-nilkkureita, näitä mustia ja niiden konjakinruskeita sisaria.

Vaikka kengät ovat jo useamman vuoden vanhat, ne ovat sen verran klassiset malliltaan, että ne viehättävät silmää yhä. Ja mukavimmat kengät päätyvät ymmärrettävästi useimmin myös jalkaan, kuinkas muuten.

Nilkkojen taas haluan tänä syksynä kimaltavan. Glitternilkkasukat ovat suosikkisukkiani, olleet jo yli kolmen vuoden ajan. Keväällä 2010 niitä tosin piti metsästää Tukholman AMERICAN APPARELista asti. Tukholmasta ovat nämäkin, tosin kotoisesta H&M:stä.

hattu

Mielenkiintoista on, että en ole käyttänyt hattuja kevään jälkeen oikeastaan lainkaan. Syytän siitä pidemmiksi venähtäneitä hiuksiani. Koska kuitenkin pidän hatuista ja omistan niitä muutaman hienon yksilön, sovittelin niitä jälleen päähäni.

Munakoisonvärinen huopahattu on jo kahden syksyn takaa, mutta tykkään siitä ja tuosta mehevästä väristä yli kaiken. Herkullista!

* * *

Käyn nykyään Zarassa ja ylipäätään vaatekaupoissa nykyään harvemmin. Osittain se johtuu siitä, että harvemmin enää tarvitsen vaatteita tai asusteita, joita metsästää, osittain siitä, että minulla on vapaa-ajallani parempaakin tekemistä kuin luuhata rättikaupoissa hävittämässä vähiä rahojani.

Olen jo vuosia pitänyt itselleni muistilistaa niistä vaatekappaleista, kengistä ja asusteista, joita omista kokoelmistani uupuu, ja nykyään etsin näitä puuttuvia garderobini palasia systemaattisemmin. Toki myös uusia mielihaluja syntyy, mutta varsinkin jos ne ovat tyyriimmän puoleisia, pyrin säästämään niitä varten, jotta voisin ostaa jonkun laadukkaamman version useamman heikkolaatuisemman ja edullisemman sijasta.

Tästä on seurannut se, että nykyään uusia vaate- ja asustehimotuksia myös syntyy harvemmin. Kannattaa siis pysyä vaateputiikeista poissa, niin mielihalujakin syntyy vähemmän. Tai sitten ne kanavoituvat muualle… Huomasin nimittäin heti, kun taas pitkästä aikaa Zaraan poikkesin, miten aloin himoita kaikkea ruudullista – niin pehmoisia olivat kaikki ne flanellipaidat, joita silittelin. Jätin ne kuitenkin kauppaan, sillä kotoa löytyy jo yksi ja toinenkin ruutupaita, ja aion hyödyntää tämän raitahimotukseni inspiraationa: miten voisin yhdistellä jo olemassa olevia ruutuvaateparsiani uudenlaisella, kiinnostavalla tavalla.

ZARA hattu | TOPSHOP viitta | GLOBAL ACCESSORIES hansikkaat SECOND HAND laukku | ZARA neule | SAMUJI vyö
TIGER OF SWEDEN farkut | H&M nilkkasukat | BIANCO kengät

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s