Satiinipillit ja arki

Sen jälkeen kun joskus oivalsin, että haluan pukeutumisessani sekoittaa juhlavia juttuja ja ylellisiä materiaaleja johonkin tavan arkiseen, pukeutumisesta on tullut entistäkin hauskempaa, ja nimenomaan arkisin. Kun tätä ohjenuoraa noudattaa, ei tarvitse miettiä illalla, voiko hiippailla seuraavana aamuna töihin paljettiminihameessa. Kyllä voi. Olen hiippaillut.

Ylellisemmistä materiaaleista käytän paljon paljetteja, silkkiä ja samettia. Satiini sen sijaan ei ole koskaan ollut varsinainen suosikkini. Joskus sekin toki toimii. Esimerkiksi joskus 18-vuotiaana surautin jopa itse havunvihreän pienen satiinisen hippamekon – tämä on tavatonta, koska en tunnetusti tule toimeen ompelukoneiden kanssa; ne ovat muun muassa hyökänneet sormeni kimppuun katkoen samalla sormeen neulan. Mekkonen oli kiva ja väriltään kaunis, ja pohdin, tuliko se elokuussa nuoruuden vaatteitani läpi käydessäni vastaan, sillä muistan enemmän kuin tarkasti, miltä mekko näytti ja tuntui. Voisin käyttää sitä vieläkin. Poikkeus siis vahvistaa säännön.

Ehkä karsastan satiinia pitkälti siksi, että miellänkin se useimmiten juhlamekkojen materiaaliksi. Tänä päivänä minua ei nimittäin saisi suin surminkaan puettua juhlan hetkenä satiinimekkoon. (Paitsi ehkä siihen pieneen havunvihreään.) Sen sijaan satiini mustien pillien materiaalina on nerokas keksintö.

En edes muista, milloin nämä satiinipillit ostin – ehkä vuonna 2010? – mutta vuosia siitä jo on. Vuosia on myös siitä, kun äitini lyhensi lahkeet mieleiseeni mittaan. Aktiivisempaan käyttöön pillit kuitenkin päätyivät muistaakseni vasta viime syksynä. Kaivan ne aina käyttöön, kun kaipaan mustien pillien vaihtoehdoksi jotain muuta kuin perinteistä farkkua. Näissä on sähinää, asennetta ja mielestäni myös tyylikkyytä, kun vain osaa parittaa nämä oikeiden vaatekappaleiden ja asusteiden kanssa.

Siksi mustat satiinipillit ovat mitä parhaimmat housut arkisena toimistopäivänä. Koska housujen vetoketju on sivusaumassa eikä edessä, yläosan pitää mielestäni mennä hieman housunkauluksen päälle. Raitaneule on sataprosenttista puuvillaa ja varsin napakka, koska neulos on niin paksua.

asu1

Siihen nähden, miten paljon rakastan raitaneuleita, omistan niitä hämmästyttävän vähän. Tämän FILIPPA K:n yksilön, joka on kotiutettu joiltain menneiltä Hulluilta Päiviltä, lisäksi raitaneulepinostani löytyy vain ikivanha ZARAn pellavaraitaneule (joka on ahkerassa käytössä niin ohueksi hiutunut, että siihen tulee aina yhden käyttökerran jälkeen kolme uutta reikää, juuri kun olen saanut edelliset seitsemän paikattua) sekä sen seuraajaksi löytynyt SELECTED FEMMEn pellavan ja puuvillan sekoitteesta tehty neule. Valkopohjaisten raitaneuleiden lisäksi omistan yhden tummansinisen puuvillaraitaneuleen, Filippalta sekin.

Puuvillaisten raitapaitojen ja etenkin raitateepaitojen pinot ovat sitten oma lukunsa…

asu_viitta1

asu_viitta2

Olen tainnut ennenkin kirota, kuinka ärsyttävän lyhyt on Suomen syksyssä se aika, kun tarkenee käyttää viittoja ja viittamaisia takkeja. No, nyt se aika on meneillään, joten päiviä ei passaa hukata.

TOPSHOPin kamelinvärinen villakangasviitta on parin vuoden takaa, hankittu itse asiassa blogisisar Hertalta, ja aina yhtä ihana ja kaunis (kuin myös viitan edellinen omistaja). Tykkään kuvitella, että viitat sopivat minulle, niissä on kivaa viipottaa kaupungin syyskaduilla eteenpäin.

kengat1

kengat2

Asun alaosaan viitta kaipaa kapeita linjoja ja korkoa, muuten kuvittelemani keveyden ja eleganssin illuusio katoaa. Mitä sirommat korot, sitä parempi, tosin tällä kertaa ajattelin kokeilla hieman järeämpiä vaihtoehtoja, nimittäin SWEDISH HASBEENSin korollisia nyörinilkkureita, ja ilokseni kokonaisuus toimii.

Kengissä näkyvät vuosien ahkeran käytön jäljet. Jos kenkiä tai mitä tahansa nahkatuotetta käyttää, siinä väistämättä näkyy asianmukaisesta huoltamisesta huolimatta elämän jäljet; se kuuluu nahan luonteeseen ja tekee nahkakengistä tai -asusteesta entistäkin paremman. Kenkäni ovat väriltään Nature, ja käsittelemättömän nahan sävy on ajan myötä tummunut, mikä oli odotettavissa. Viehättävää, sanon minä.

TOPSHOP viitta
STOCKMANNILTA, MERKISTÄ EI TIETOA hansikkaat
FILIPPA K neule | VILA housut | SWEDISH HASBEENS kengät

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: