Lapsuusmaisemissa

Olen tietoisesti pitänyt linjan, etten juurikaan kerro blogissani henkilökohtaisia asioitani, lähinnä siksi, että tämä on tyyliblogi, ja se mitä henkilökohtaisella rintamalla elämässä tapahtuu, ei ole mielestäni tyyli-kategoriaan kuuluvaa.

Elokuussa olin kuitenkin viimeistä kertaa lapsuudenkodissani. Lähdin sieltä viimeistä kertaa juuri 37-vuotissyntymäpäivänäni, eikä kyynelistä ollut tulla loppua. Lohdutin itseäni, että äiti ja isä elävät edelleen, ja muuttavat uuteen, ihanaan ja kauniiseen kotiin. Nyt se on jo tapahtunut, mutta muutama viikko sitten olin viettämässä Pohjanmaalla pitkää viikonloppua, sitä viimeistä lapsuudenkodissani. Aivan kuin sään valtiaatkin olisivat halunneet vielä hyvitellä, sillä keli oli yhtä päivää lukuun ottamatta ihanan lämmin, kesäinen ja aurinkoinen, niin kuin elokuussa parhaimmillaan on. Minusta tuntui elokuun lopusta huolimatta, kuin olisi ollut kesäloma jälleen, koska käyn synnyinpitäjässäni vanhempieni luona aina kesälomalla (toki myös muina vuodenaikoina).

Nämä kuvat ovat minun lapsuuden kotipihastani, joka ei enää ole minun kotipihani, vaikka se aina lapsuuden kotipihanani säilyykin.

asu11

asu12

asu1

asu2

asu3

Neuleen hankintavuotta en muista, sillä omistan lukuisia Filippa K:n neuleita, enemmän kyllä neuletakkeja kuin neuleita. Yhtä kaikki, se on yksi lemppareita, tietenkin – rakastanhan raitoja.

Zaran valikoimiin kuuluneet sortsin löytyivät parilla eurolla viime vuonna Kallion puistokirpparilta. Vaikka ne eivät ole aiemmin asukuvissa esiintyneetkään, ne ovat yhdet sortsisuosikeistani. Ruskea nahka näyttää hyvältä luonnonvalkeisiin yläosiin yhdistettynä, etenkin pehmeäpintaisiin neuleisiin. Erityisen makoisa se on mariininsinisen kanssa.

Myös tämä laukku löytyi samaiselta Kallion puistokirpparilta. Se on ollut laukuistani siitä asti se, joka on eniten viihtynyt olkapäälläni. Olen yrittänyt välillä käyttää jotain muuta veskaa, ihan vaihtelun vuoksi, mutta siirryn päivässä tai kahdessa tähän, koska se on edelleen niin kaunis. Tuo paksu, patinoitunut nahka! Sopivan kompakti koko, joka kuitenkin nielee yllätävän paljon materiaa. Täydellinen kastanruskea nahan sävy, joka sopii kaiken värisiin asuihin ja vaatteisiini.

laukku1

laukku2

Punaisten korkojen ohella nämä ovat kesän toinen maailman parhaat kengät -hankinta, tummansiniset Whyredin Angeliquesandaletit. Puolen kevättä kului, kun huokailin näiden äärellä verkkokaupassa, ja missasin vielä Whyredin kaikki kengät -20 % -tarjouksenkin. Sen jälkeen löysin vielä toisesta verkkokaupasta kengät tavallista edullisempaan hintaan.

Hitto, valehtelematta nämä ovat mukavimmat korkokengät, joita olen käyttänyt! Olen kävellyt tai hipannut näillä koko päivän tai illan putkeen, ilman että jalat ovat alkaneet parkua hoosiannaa. Loistavan lestin lisäksi osansa lienee materiaalilla; nahkaa joka puolelta. Nämäkin kengät on valmistettu Italiassa, ja olenkin päätynyt kuluneen vuoden aikana lopputulokseen, että laadukkaimmat ja mukavimmat kengät valmistetaaan Italiassa. Mikään yllätys se ei ole, onhan saapasmaassa (ehkä nimi on enne?) jo vuosikymmenten kokemus kenkien valmistuksesta, nahka-asusteista ja kädentaidoista.

kengat1

kengat2

kengat4

FILIPPA K neule | ZARA, SECOND HAND sortsit
SECOND HAND laukku | WHYRED kengät

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Lapsuusmaisemissa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s