Luottounivormu tekee elämästä helppoa

Luottokamat, turva-asu, arkiunivormu – monta nimeä, yksi tarkoitus: kostyymikokonaisuus, jonka voi vetää niskaan suurempia ajattelematta, ja silti kaikki toimii.

Luottounivormu vaihtelee ihmisten välillä, ja itselläni se koostuu
1| neuleesta (lämpimällä kelillä teepaidasta),
2| pillifarkuista (useimmiten mustista) ja
3| koroista.

Korkojen täytyy kuitenkin olla paitsi upeat myös mukavat, sillä vaikka kengät olisivat miten kauniit tahansa, jos ne murhaavat töppöset, ei kyseessä ole enää luottounivormun osanen. Luottounivormun voi nimittäin unohtaa, niin hyvältä – eli omalta – se tuntuu, kenkiä myöten.

Toistan ehkä itseäni, mutta sellaisia lempivaatteet ja -asusteet todellakin ovat: ne näyttävät päivästä ja vuodesta toiseen kauniilta itsessään ja etenkin, kun niihin saa pukeutua. Miten hyvää mieltä ne kantajalleen tuovatkaan.

Ne selittävät osaltaan myös sitä vaikeasti hahmotettavaa tyylikkyyttä, jota jotkut ihmiset hehkuvat. Tyylikkyys ei synny pelkästään kantajalleen oivasti sopivista vaatteista ja niiden nerokkaasta yhdistelystä vaan myös omien nahkojensa tuntemisesta ja niissä viihtymisestä.

Mutta siis, tämä minun luottounivormuni.

1| NEULE. Vuosi sitten kesällä Whyredin nettikaupan alesta saalistamani luonnonvalkea, ohut merinovillaneule on ollut jo yli vuoden eniten käyttämien neuleiden ja ylipäätään useimmiten käyttämieni yläosien joukossa. Täydellinen lyhyehkö, laatikkomainen malli ja edelleen niin kaunis lämpöinen luonnonvalkoisen sävy jaksavat viehättää joka kerta, kun puen neuleen päälle. Ja kun se sopii niin pillien kuin sortsien ja hameidenkin seuraksi!

2| VYÖ. Tiger of Swedenin ohut punosvyö, jonka konjakinsävy on vain kovassa käytössä ja patinassa parantunut. Liki päivittäisessä käytössä jo kohta kahden vuoden ajan.

vyo

3| FARKUT. Tiger of Swedenin hiilenmustat pillit ovat kiilanneet Crockerin Pow 2nd Skinpillien ohi mustissa farkkulemppareissa. Syksyn lähestymisen huomaan muuten siinä, että mustatkin farkut ovat taas alkaneet viehättää; kesä on vierähtänyt kuluneen sinisissä polvista risoissa farkuissa. Tosin luulen kyllä, että sinisetkin farkut pitävät pintansa vielä syksyn edetessä.

Näissä Tigerin farkuissa tykkään ihan julmetusti niiden Crockeria hieman paksummasta kankaasta. Silti farkut ovat kapoisasti leikatut ja imartelevat kurveja kuten pillien pitääkin. Hankin farkut viime syksynä Stockalta, muistaakseni Hulluilta Päiviltä, ja jouduin nyt pesemään ne ensimmäisen kerran. Hivenen ne haalistuivat, mutta eivät onneksi kovin huomattavasti, sillä alkuperäinen sävy oli juuri kauniin haalistuneenmusta. Tykkään itse asiassa tästä entisestään hivenen haaltuneesta sävystä ihan hurjasti.

4| KENGÄT. Punaiset korot ovat kesän aikana tehty maailman paras kenkähankinta. Olen etsinyt punaisia korkokenkiä yli kolme vuotta, saattaa olla neljäkin vuotta, mutta sopivia ja ennen kaikkea tarpeeksi laadukkaita ei ole osunut vastaan. Omistan toki muutamat punaiset kengät, esimerkiksi anoppikokelaalta saadut, mutta haussa olivat kengät, joissa on kunnon korko, 9-12 senttiä, ja saamissani kengissä korkoa on vaatimattomasti vain pari senttiä.

kengat1

kengat2

kengat3

Mutta nämä uutukaiset! Ne löytyivät vähän itsellenikin yllätykseksi Samujilta. Kiinnitin huomiota kyseisiin popoihin jo joskus talvella, kun ensimmäisen kerran bongasin kengät Samujin look bookista. Korkokenkiä Samujilta! Niitä pitää kokeilla. Aikomus ei kuitenkaan yltänyt tekoihin asti.

Kesken kesäalennusmyyntien poikkesin pitkästä aikaa Samujille ja sovittelin kenkiä jalkaani. Ne olivat täydelliset, oli pakko myöntää. Juuri sellaiset kuin olin toivonut punaisten popojeni olevan, ihanat jalassa ja täysin osa silloista asuani. Eivätkä tietenkään alessa. Suolainen hinta pisti miettimään, mutta pari päivää myöhemmin minun oli pakko taapertaa takaisin Pohjoisesplanadille ja hakea kaunottaret kotiini.

Siitä asti olen ollut onnellinen uusista punaisista kengistäni. Ne todellakin sopivat kaikkien niiden vuosien varrella suunnittelemieni asujen jatkeeksi ja vielä niihinkin, jotka ovat pälkähtäneet mieleeni vasta hiljakkoin. Ne näyttävät tyrmääviltä jalassa päivä toisensa jälkeen ja istuvat tassuun napakasti.

Samujin laatuun voi siis näköjään luottaa myös kengissä, eikä ollutkaan yllätys, kun havaitsin, että kengät on valmistettu Italiassa. Kyllä Italiassa osataan kenkiä tehdä.

asu1

asu11

asu33

neule | Whyred vyö | Tiger of Sweden
farkut | Tiger of Sweden kengät | Samuji

Mainokset

8 vastausta to “Luottounivormu tekee elämästä helppoa”

 1. Sanna Says:

  Punaiset kengät! <3

 2. Lapsuusmaisemissa | Says:

  […] Punaisten korkojen ohella nämä ovat kesän toinen maailman parhaat kengät -hankinta, tummansiniset Whyredin Angelique-sandaletit. Puolen kevättä kului, kun huokailin näiden äärellä verkkokaupassa, ja missasin vielä Whyredin kaikki kengät -20 % -tarjouksenkin. Sen jälkeen löysin vielä toisesta verkkokaupasta kengät tavallista edullisempaan hintaan. […]

 3. Välitilassa | Says:

  […] ja kasmiria sekoittava Acnen neule on jo vuosia vanha ja Whyredin luonnonvalkoisen neuleen ohella yksi ehdottomasti eniten käyttämistäni neuleista. Väljähkö mutta ei liian löysä […]

 4. Pallo pallon päälle | Says:

  […] on nämä samat tolppakorkoiset avokkaat myös viininpunaisina, ja sekä malli että lesti on hyväksi havaittu. Mallaavat niin hameiden, pillifarkkujen, kuin […]

 5. Syksyn lempisävyjä | Says:

  […] luonnollisesti, että kuvasta uupuu vaikka mitä ihanaa viininpunaista javihreää, muun muassa SAMUJIn viininpunaiset tolppakorot ja CHRISTINin second hand -avokkaat, pidemmät ja lyhyemmät myrkynvihreät nahkahansikkaat, […]

 6. Jää hyvästi, farkut | Says:

  […] ostaa seuraavat mustat farkut jostain enemmän farkummasta kankaasta, esimerkiksi TIGER OF SWEDENin matalavyötäröiset Slender-farkut. Niiden kangas on crockereita paksumpaa, ja vaikka niissäkin on kaksi prosenttia elastaania ja […]

 7. Potentiaalinen Project 333 | Talvi | Says:

  […] L A O S A T 11| CROCKERin harmaat Pep Skinny -pillifarkut 12| TIGER OF SWEDENin mustat Slender-pillifarkut 13| Crockerin mustat Pep! Boot -bootcutfarkut 14| Crockerin siniset Pep! Skinny -pillifarkut 15| […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: