Sävykkäästi kokomustissa

Värit ovat olleet minulle aina tärkeä osa pukeutumistani. Lempivärit niin vaatteissa kuin muuallakin elämässä ovat vaihdelleet, ja esimerkiksi yläasteella en pukeutunut mustaan koskaan. Lukiossakin minulla oli vain pari mustaa vaatepartta (kengät toki olivat liki kaikki mustia, kun muita kuin mustia tai ruskeita kenkiä ei edes ollut saatavilla), ja käytin niitäkin perin harvoin. Ensimmäinen musta kauteni alkoikin vasta 21-vuotiaana ja kesti 25-vuotiaaksi. Silloin pukeuduin lähes yksinomaan mustaan, sillä se oli mielestäni tyylikkäintä.

Nykyään pukeudun vaihtelevasti mustaan ja nimenomaan kokomustaan, hetkittäin usein, ja sitten voi taas kulua tovi ja toinenkin, kunnes musta taas kiinnostaa. Mustissa vaatekappaleissa ja etenkin kokomustassa on edelleen mielestäni jotain käsittämättömän kiehtovaa – ja kyllä, tyylikästä.

Usein pelkästään mustaan pukeutuvia parjataan tylsyydestä ja mielikuvituksettomuudesta, mutta itse en näe siinä mitään tylsää: mustassahan on vaikka miten paljon sävyjä, ja erilaisilla mustilla pinnoilla saa yhteen asuun paljonkin elävyyttä ja vaihtelua.

asu1

asu3

Neuletakki on vuosikausia vanha, vanhimpia ja eniten käyttämiäni lukuisista omistamistani Filippa K:n villatakeista. Teepaita on tuliainen Berliinistä ja nykyään yksi lemppareistani. Farkut ovat ensimmäiset Tiger of Swedeniltä, ja olen tykännyt. Kangas on monia pillifarkkuja paksumpaa ja jämäkämpää, ”oikeaa” farkkukangasta, jossa kuitenkin on hitusen elastaania istuvuutta lisäämässä.

vyo

Käärmevyö on viimesyksyinen löytö turkulaisesta second hand -liikkeestä ja on ollut siitä asti aina käytössä, kun jalassa on ollut mustat pillit. Eli melkein joka päivä. Törkeän hieno, sanon minä. Kengät ovat Varustelekasta ja ansaitsevat oman postauksensa.

neuletakki | Filippa K teepaita | Berliinistä vyö | second hand farkut | Tiger of Sweden kengät | ranskalaiset varsikengät

Mainokset

Yksi vastaus to “Sävykkäästi kokomustissa”

  1. Nahkaa ja neuleita, niistä on syysasu tehty | Says:

    […] niitä sivuuttaa. Nämä on hitusen sirommat kuin vuosi sitten kirpparilta löytyneet maiharit tai ranskalaiset varsikengät. Valmistettu Italiassa; miten en yllättynyt […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: