Kengät, jotka selättivät kinokset

Jo kaksikymmentä vuotta olen ollut maiharityttö. Prätkäbuutsit eivät koskaan ole hivelleet esteettistä silmääni, mutta maiharit – voi kyllä.

Viime aikoina olen kuitenkin ollut varsin huono käyttämään tasatöppösiä, koska niissä lyhyen varteni jatkona olevat alaraajat, joita jaloiksikin kutsutaan, näyttävät entistäkin lyhyemmiltä ja varsinkin nilkat jotenkin… paksuilta. Se taas heijastuu koko asukokonaisuuteen, joten kerrat ovat olleet monet, kun olen viime tingassa vaihtanut tasatöppöset edes hitusen korkoa omaaviin popoihin.

Samaa ongelmaa ei esiinny maiharien kanssa. Ei. En tiedä, miksi, mutta näin on. Nilkkani näyttävät kerrassaan hyvältä maihareissa, sääristä tai reisistä puhumattakaan – ja aivan sama, puenko maihareiden kanssa pillifarkut, hameen, mekon tai sortsit. Mystistä.

Nämä armeijan ylijäämämaiharit löysin muutamalla hassulla eurolla heinäkuussa Kallion puistokirpparilta, ja ne ovat olleet kevyesti eniten käyttämäni kengät kuluneena talvena. Niillä pysyy pystyssä, vaikka olisi liukasta, niillä pääsee eteenpäin, vaikka lunta olisi vastassa enemmän kuin laki sallii, niissä ei palele varpaat, niissä näyttää hyvältä. Täydelliset talvikengät siis, kuten ne olivat myös muun muassa talvella 1995-1996. Kuinka olinkaan saattanut unohtaa? Enää en unohda.

Miellyttävä huomio on ollut myös se, että villasukkiksissa tarkenee paremmin kuin pillifarkuissa. Tämä liittynee jotenkin villan luonteeseen tai jotain, mutta aivan sama, tykkään, kun ei palele.

kengat1

kengat2

kengat3

sukkahousut | BLEUFORÊT
kengät | kirpparilta, jonkun armeijan ylijäämää

PS. Palasin kaupallisesta blogimaailmasta takaisin omaan pieneen blogiini. City.fi ei tuntunut omalta blogikodilta. Tervetuloa mukaan, vanhat ja uudet lukijat!

PPS. Kiitos kuvausavusta, P!

Mainokset

Yksi vastaus to “Kengät, jotka selättivät kinokset”

  1. Nahkaa ja neuleita, niistä on syysasu tehty | Says:

    […] miten hyvät jalassa, etten voinut niitä sivuuttaa. Nämä on hitusen sirommat kuin vuosi sitten kirpparilta löytyneet maiharit tai ranskalaiset varsikengät. Valmistettu Italiassa; miten en yllättynyt […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: