Ravintolapäivän herkkuja

Viime sunnuntaina vietettiin jälleen Ravintolapäivää. Loistava konsepti koko juttu niin meille kokeilunhaluisille ruoasta nauttiville kuin myös kokkaamisesta kiinnostuneille harrastelijoille – ja näyttipä tuolla joukossa olevan myös alalla jo vaikuttavia tyyppejä.

Itselleni sunnuntain Ravintolapäivä oli ensimmäinen. Ravintolapäivä on toki kiinnostanut aiemminkin, mutta aina eteen tuli jotain muuta, jonka johdosta kaupungilla olleiden pienten ruokakojujen tarjoilut jäivät kokematta. Nyt lähdinkin testaamaan Ravintolapäivän antimia vatsa kurnien ja suurin odotuksin.

Suuntasimme ensimmäisenä Ruttopuistoon, jossa myytiin ylikypsällä possulla täytettyjä höyrystettyjä sämpylöitä. Sämpylöiden välissä oli vielä marinoitua kurkkua ja majoneesia – aivan tajunnanräjäyttävän hyvää!

Possu oli suussasulavan mureaa (ja näytti muuten tonnikalalta), siinä oli vivahdus seesamiöljyä ja chiliä mutta aivan pienesti vain, ja kurkut ja majoneesi kruunasivat pehmoisen sämpylän välissä tarjoillun evään. Päivän paras setti, jos minulta kysytään.

Sitten jatkoimme matkaamme Espan puistoon, jossa oli tarjolla thaimaalaisia herkkuja.

Koko seurueemme valitsi kanavartaat riisillä, kastikevaihtoehtoina oli punaista currya ja hapanimelää, joka oli varsin tulista. Todella maukas annos tämäkin!

Vieläkin vatsan pohjalla tuntui olevan tilaa, ja onneksemme Espalta löytyi toinenkin myyntipiste, vaikka olimme jo illansuussa liikkeellä. Täältä löytyi 20 eurolla kokonainen menyy: Vihdissä kalastettua haukea (jokirapusalaatti oli ennättänyt jo loppua), tammitynnyrin lastuilla savustettua sorsanrintaa ja Nuuksiosta poimituista sienistä tehtyä metsäsienirisottoa, barbequepossunniskaa ja itse tehtyä habanerohyytelöä, paistettua perunaa, jälkiruoaksi pannacottaa.

Tästä suomi- ja lähiruokakeittiön parhaita puolia yhdistelevästä kokonaisuudesta lempparini oli muhevan mehevä possunniska. Myös sorsan savun aromi oli suorastaan hienostunut. Pannacotan jätin seuralaisilleni, kun en jälkiruokatyyppiä ole, mutta herkkua oli kuulemma sekin.

Nam, masut tulivat täyteen. Yksi kysymys vain: milloin on seuraava Ravintolapäivä?

Ensimmäisessä kuvassa mureaa possusämpylää nautiskeleva neito on Minna – mitenkähän muuten saisin vohkittua hänen päähineensä, kysyn vaan…

Mistä te löysitte Ravintolapäivän parhaat herkut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: