Jokasyksyistä neulekitinää (ja -kiitosta)

Viime syksynä avauduin Acnen kauniiden neuleiden kestämättömästä hinta – materiaali -suhteesta. Ymmärrän edelleen, että halutusta brändistä voidaan pyytää tietty summa rahaa, mutta sitä en edelleenkään ymmärrä, jos sillä, varsin suurella, summalla ei saa järjellisiä materiaaleja vaan pelkästään akryyliä ja/tai polyesteriä.

Valitettavasti sama trendi näyttää jatkuvan. Ikuisena neuletyttönä ihastuin välittömästi Whyredin verkkopuodin uutuuksista löytyneeseen harmaaseen Joline-alpakkaneuleeseen. Ihan täydellinen harmaan sävy, kaunis neulestruktuuri ja poolokaulus, joita olen rakastanut ikäni. Hinta, 170 euroa, saattaisi olla siedettävä, mutta kun tajusin, että alpakkaa neuleessa on vain 25 prosenttia ja akryyliä sen sijaan puolet (25 prosenttia oli rehellistä villaa), ärsyynnyin jälleen. Ja tätäkin neuletta mainostettiin nimenomaan Joline Alpaca -nimellä. Harhaanjohtavaa mainontaa, sanon minä.

Aloin tutkia kriittisin silmin Whyredin muitakin neuleita, mutta ilahduinkin, vaikka olin varautunut pettymään.

Tuo kyseinen ”alpakkaneule” on todellakin puoliksi akryyliä, mutta esimerkiksi herkullisen oliivinvihreä (vai onko se armeijanvihreä!) Flora-neule on täyttä merinovillaa, sadan euron hintaan. Ihan kohtuullinen hinta merinovillaisesta neuleesta, sanoisin, ja löytyy myös muissa hyvissä väreissä. Itselläni on muuten juuri tuo samainen neule luonnonvalkeana, se jonka nappasin Whyredin verkkoputiikin kesäalesta. Tummansijinen Ika-neule vuorostaan on sataprosenttista kasmiria. Siinä 220 euron hinnan jo ymmärtääkin.

Todellisuudessa en välttämättä tarvitsisi enää lisää neuleita, mutta pidän niitä liki päivittäin syksystä kevääseen ja välillä kesälläkin, joten sallin itselleni neuleissani myös valinnanvaraa. Jos hyvälaatuinen, kaunis ja oikean värinen neule tulee vastaan kohtuullisen tai erinomaisen hintaisena, se kyllä löytää kodin luotani.

Tällä hetkellä kokoelmistani puuttuu kirkkaanpunainen neule, mutta sitä oikeaa ei ole vielä löytynyt. No joo, klassisen kamelinruskea neule olisi myös kiva, samoin tummansininen kasmirneule.

Kuvat Whyred

Onko teidän syksyn ostoslistallanne neuleita?

Mainokset

7 vastausta to “Jokasyksyistä neulekitinää (ja -kiitosta)”

 1. Merja Says:

  Tuo tekokuitujen lisääntynyt käyttö on minullekin ainainen ärsytyksen aihe, jopa kesävaatteet voivat olla kokonaan polyesteriä! Sen vielä ymmärtää halpamerkeillä, mutta laatumerkeillä se yllättää aina ikävästi.

  • Vimps Says:

   Merja, keinokuitujen markkinoiden valloitus on todella ärsyttävää! Huojentavaa on ainoastaan se, että teitä muitakin asiaan turhautuneita on.

   Itse äänestän jaloillani, eli jätän ostamatta ne kostyymit ja kengät, jotka on valmistettu keinomateriaaleista. Täyspolyesterinen vaate on kyllä sellainen, että itselläni tulee moisessa hiki ihan hetkessä, oli vuodenaika mikä tahansa – yh!

 2. HeidiM Says:

  En itsekään voi ymmärtää miten 200 eurolla saa esim. puolet muovia ja puolet mainittua villaa. Onko syynä sitten se, että akryyli parantaa neuleen kestävyyttä eli se ei nyppäänny niin nopeasti? Siltikin hinnan pitäisi olla halvempi.

  Kävin tutustumassa tuohon Whyredin verkkokauppaan. Mistä sieltä saa valita tuotteille eurohinnat? :) Minulla näkyvät vain SEK-hinnat ja olisi kiva katsella vaatteita eurohinnoissa, vaikka suurin piirtein sainkin käsityksen siitä mitä vaatteet maksavat euroissa. Olenko nyt täysin sokea, kun en huomannut mistä eurot voi valita? :)

  • Vimps Says:

   HeidiM, ei tuota yhtälöä voi ymmärtää – 200 euroa, ja kyseisellä summalla todellakin saa puoliksi muovisen vaateparren. Ei näin!

   Akryyli ei todellakaan edes paranna neuleiden nyppyyntymistä vaan nimenomaan pahentaa sitä: akryylinen neule nyppyyntyy usein jo yhden käyttökerran jälkeen. Toki villaiset neulevaatteet nyppyyntyvät jossain määrin myös, mutta eivät niin pahoin kuin akryyliset kaverinsa. Lisäksi villapinnasta nypyt saa esimerkiksi nukkaleikkurlla pois, mutta akryylipinnasta nypyt eivät niin hennolla irtoakaan. Ainoastaan kestävyyttä vaativissa villasukissa on perusteltua käyttää keinokuituja, muistaakseni nailonia, lisäämään langan kestävyyttä. Puhdas villalanka on niin pehmoista, että se kuluu sukkakäytössä todella nopeasti puhki.

   Hmm, outoa tuo SEK-hintojen näkyminen. Menitkö Whyredin verkkopuotiin tuosta postaukseni linkistä? Siitä ja muualtakin sinne mennessäni ainakin minulla kaikki hinnat näkyvät automaattisesti euro-määräisinä. Kun ei tuolla sivustolla ole mielestäni mitään maa/valuutta-valitsintakaan.

 3. Sanna Says:

  Olen ihan samaa mieltä noista tekokuiduista. Kiva blogi sulla, ihania kuvia. :)

 4. Neska Says:

  Syksyn (ehkä) ainoa (niin varmaan) neulehankinta tuli tehtyä viime perjantaina, kun ostin Camilla Norrbackin harmaan pöllövillapaidan Sofinahista. Tuollainen samanlainen neulepusero oli Norrbackin mallistossa joskus muinoin (ilmeisesti aw 2009/2010 -mallistossa) ja ihastuin siihen jo silloin. Se oli silloin eri materiaalista, alpakanvillasta. Tilasin sen netistä, mutta valitettavasti alpakanvilla kutittaa minua ja paita piti palauttaa. Tämän syksyn versio on pehmeää lampaanvillaa ja muutenkin aika täydellinen. :) Norrbackin mallistoissa on minusta usein paljon mainioita neuleita (mm. eläinkuvioilla) luonnonmateriaaleista. Tosin aikaisemmin en ole hankkinut ainuttakaan, kun mallit ovat olleet sellaisia aika pitkiä ja väljiä tunikatyyppisiä tms.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: