Auringonläikässä

Dille tietää, kuten kissat tietävät, missä on se paras ja lämpimin paikka. Kissapoikani hengaa paljon pienellä parvekkeellamme, istuksii ja katselee pihan menoa ja menijöitä, jahtaa iltahämärissä öttiäisiä tai vain ottaa lunkisti ja lepäilee, mitä tapahtuu lämpöisillä keleillä.

Pari päivää sitten ei ollut niin lämmintä, että Dille olisi viitsinyt vaivautua parvekkeelle asti, varsinkaan kun hän huomasi, että lämpimän auringon, ulkoilman ja pehmeän plyysinojatuolin voi yhdistää. Voi kyllä.

Näissä kuvissa näkyy monta rakastamaani asiaa: punainen, kulta, sametti, paljetit, kissa, auringonlämpö.

Paljetteja ei juurikaan löydy kodin sisustuksesta, mutta tuossa useamman vuoden vanhassa tyynyssä tykkään niistä aina vain – sitä paitsi ne ovat mieleisessä kantikkaassa muodossa.

Sohvat ja nojatuolit sen sijaan ovat kaikki huonekalusamettia, osa kohokuosista, osa sileää. Samettia löytyy myös päiväpeitosta ja koristetyyneistä, ainakin.

Pidän erittäin paljon sametista sisustusmateriaalina – se tuo kotiin yhtä lailla viettelevän kuin kotoisankin tunnelman, riippuen mihin ja miten sitä yhdistää, ja missä värissä. Kissankarvat muuten irtoavat vanhoista samettipäällysteisistä nojatuoleista ja sohvista huomattavasti helpommin kuin uudemmista kalusteista, ilmeisesti kankaan laadukkuudesta johtuen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s