Kesäiltapäivä Kalliossa

Keli ei ole ollut viimeisinä viikkoina kovin kesäinen, mutta juhannuksen korvalla oli aurinkoisessa ja suojaisassa paikassa niinkin lämmintä, että tarkeni sortseilla – ilman sukkahousuja. Itse asiassa lisäsin niskaan tietoisesti villaisen pikkujakun, sillä tiesin sen lämmittävän niin, että tarkenin paljain pohkein. Oikeassa olin.

Tämä ihana pieni jakku on nyt se viime syksynä arvuuttelemani hankinta R/H:lta. Olen törmännyt useassakin paikassa ihmettelyyn, miksi R/H:ta niin kovin hypetetään. Henkilökohtaisesti voin ymmärtää helposti, miksi R/H on navakassa myötätuulessa muodin epävakaassa aallokossa. Merkin vaatteet ovat paitsi kekseliäitä ja kauniita myös aidosti käyttökelpoisia ja todelliselle naisvartalolle kaavoitettuja. Esimerkiksi minä reilun 150 sentin pituudessani olen löytänyt R/H:lta useita vaatteita, jotka istuvat mittasuhteiltaan minulle täydellisesti – esimerkiksi juuri tämä pieni musta jakku. Se on tarpeeksi lyhyt minulle, se istuu harteilta moitteettomasti, hihat eivät ole liian pitkät, ja nekin istuvat kauniin kapoisasti. Myös R/H:n vaatteissaan käyttämät materiaalit miellyttävät meikäläistä: tämä jakku on sataprosenttista villaneulosta mutta silti se ei näytä neuletakilta, ei siinä käytetty neuloskaan. Miehustassa menevät kaistaleet ovat maailman pehmeintä poronnahkaa, ja tadaa – nyt tulee se kekseliäisyysaspekti: nahkakaistaleet saa vetoketjulla irti! Silloin jakusta tulee pienempi bolero, ja se näyttää aivan erilaiselta. Toimivaa monikäyttöisyyttä, tykkään todella!

Itse olen erittäin iloinen Hanna Riiheläisen ja Emilia Hernesniemen luotsaaman R/H:n nousujohteiseen etenemiseen kivikkoisella muodin saralla. Ilolla olen lukenut jokaisen vastaan tulleen jutun R/H:sta tai bongannut merkin editoriaalista. R/H:n tytöt ovat tehneet kovasti töitä menestyksensä eteen, he ovat lahjakkaita ja määrätietoisiä. Ei sellaista voi kuin ihailla. Toivon, että R/H valloittaa vielä vaikka koko maailman, ja lupaavaa on, että tällä hetkellä merkkiä markkinoidaan ja myydäänkin kiitettävästi myös Suomen rajojen ulkopuolella, esimerkiksi Berliinissä, Kööpenhaminassa, Wienissä ja myös ison rapakon takana New Yorkissa.

Viime kesänä Gina Tricot’lta hankitut pilkulliset viskoosisortsit ovat saaneet enemmän käyttöä vasta tänä kesänä. Joskus jotkut vaateparret saa otettua omakseen vasta  hieman myöhemmin, mitä kohdallani tapahtuu hyvinkin usein. Sortsit ovat paitsi mukavat ja vilpoisat myös pukevat esimerkiksi kesätoimistossa, ja taskut tekevät niistä aina vain paremmat. Yläosaksi valikoitui toissakeväiseltä Berliinin matkalta löytynyt haalistuneenmusta printtiteepaita. Olen viime aikoina alkanut taas tykätä enemmän istuvammista teeppareista, mutta ihan nakinkuorta en halua ylleni vieläkään. Tähän asuun ja näihin sortseihin kivan graafisen printin omaava teepaita sopi kuin suunniteltu.

Kenkinä palvelevat aina vaan hunajanruskeat Vagabondin perusavokkaat. Nyt kun sääret ovat saaneet hitusen sävyä, ne näyttävät melkein katoavan silmistä, niin samansävyiset ne kinttujeni kanssa ovat, mikä on vain hyvä, sillä näin saan huijattua koivistani aavistuksen pidemmät.

Kiitos kuvista ja seurasta, Nina!

hattu | second hand
jakku | R/H

teepaita | Berliinistä
vyö | second hand
sortsit | Gina Tricot
kengät | Vagabond

Mitä mieltä te olette R/H:sta?

Mainokset

Yksi vastaus to “Kesäiltapäivä Kalliossa”

  1. Mittasuhteissa sen salaisuus | Says:

    […] R/H:n villajakku, jossa on vetoketjuilla irrotettavat poronnahkaiset etuliepeet, on palvellut niin sortsien, housujen kuin mekonkin seurana ja muun muassa mummoni hautajaisissa. Jakku on mainio myös siksi, […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: