Oma tyyli – mitä se on?

Pohdin aika ajoin omaa tyyliäni. Mitä se on, mitä siihen kuuluu, ja onko minulla sitä ylipäätään. Blogin perustaminen kohta kolme vuotta sitten oli yksi juonne omaan tyylipohdiskeluun liittyen, ja blogin pitäminen onkin auttanut hahmottamaan omaa tyyliä merkittävästi.

Myös oman tyylin määritelmässä riittää pohtimista. Mitä oma tyyli on? Mitä se tarkoittaa?

Omasta mielestäni omasta tyylistä voidaan puhua silloin, kun ihmisellä on tiettyjä toistuvia elementtejä, esimerkiksi linjoja, värejä, materiaaleja tai vaatekappaleita, jotka näkyvät hänen pukeutumisessaan vuosien varrella – eli että samanlaiset jutut innostavat vuosi vuoden jälkeen.

Blogin pitämisen myötä tiedän jo, että itse viehätyn aina uudestaan (ja olen viehättynyt teini-iästä lähtien) armeijahenkisistä ja aidoista armeijan vaatteista, raitapaidoista, leopardikuosista etenkin asusteissa, pilkuista melkein missä vaan, punaisista ja tummanpunaisista huulista, kalpeiden kasvojen ja tumman tukan yhdistelmästä, polkkatukasta, hatuista, hansikkaista, nilkkasukista, kengistä, prätkärotseista, sortseista, särmästi leikatuista takeista ja bleisereistä, sametista, mustasta pitsistä ja villakankaasta.

Omaan tyyliin voi myös kuulua suoranaisia tyylituntomerkkejä – mikähän se olikaan englanniksi? Signature Style? Omalta kohdaltani voisin sanoa, että itselläni tällaisia tyylituntomerkkejä ovat ainakin punainen huulipuna, kirkkaanväriset pitkät kynnet ja voimakkaat silmälasinpokat – ne löytyvät minulta käytännössä aina. Samoin kuin korkokengät ja jotain armeijaestetiikkaan viittaavaa.

Mielestäni omaan tyyliin kuuluu myös oman vartalotyypin ja sen vahvuuksien ja heikkouksien tunnistaminen, ja niiden huomioiminen omassa pukeutumisessaan. Tyylikkään ihmisen ei tarvitse olla hoikka eikä edes normaalipainoinen, jos hän osaa korostaa oman vartalonsa parhaita puolia ja häivyttää hienovaraisesti huomiota niistä heikommista. Kaikille eivät sovi kaikki vaatteet, ei pidäkään sopia. Tähän pyrin myös itse, tosin aina en siinä onnistu; onneksi viime vuosina kuitenkin yhä useammin.

Voidaanko siis puhua omasta tyylistä, jos ihminen seuraa niin intensiivisesti viimeisimpiä muodin virtauksia, että ne lempijutut vaihtuvat alituiseen, kun uusia trendi-innostuksia hankitaan niskaan? Edellisellä en tarkoita, että halveksisin muodin aallonharjalla keikkuvia, päinvastoin. He ovat äärimmäisen inspiroivia oman pukeutumiseni näkökulmasta ja toisaalta myös auttavat pysymään niistä kuumimmista trendeistä kärryillä.

Itse koen kuitenkin omimmaksi pukeutua oman vartaloni parhaita puolia korostaen niihin juttuihin, joista tykkään eniten. Toki minäkin kurvaan välillä niiden trendien puolelle, mutta poimin niistä vain itseäni eniten miellyttävimmät jutut. Tällä hetkellä olen esimerkiksi suorastaan hurahtanut neonpinkistä, mutta tiedän, että kahden vuoden päästä neonvärejä ei ylläni nähdä.

Miellyttävää onkin ollut havaita, että viime aikojen asuissani näkyvät varsin pitkälle vain ne elementit, joita rakastan eniten, jotka ovat eniten minua. Ehkä olen löytänyt tyylini.

Mitä ajatuksia oma tyyli tuo teidän mieleenne?

Mainokset

3 vastausta to “Oma tyyli – mitä se on?”

 1. Ilona Says:

  Heipparallaa, pitkästä aikaa!
  Kivaa pohdintaa omasta tyylistäsi, ja sen verran mitä blogissasi sinua näen, allekirjoitan tyylisi kyllä itsekin :)

  Minulla pukeutuminen voi ajoittain olla joka päivä laidasta laitaan vaihtuvaa, mutta kai se oma juttu säilyy vuodesta toiseen. Kuten myös se, että trendin viimeisimpiä oikkuja en juuri koskaan osta, tykkään siis selvästikin vähän klassisemmasta vaatetuksesta. Siis itselläni etenkin. Samoin olen pikku hiljaa oppinut tunnistamaan värit, jotka minulle sopivat, ja jättänyt kaupassa edes vilkuilematta ne, joiden tiedän näyttävän päälläni liian räikeältä tai kalsealta.

  Yksi mun signature-juttuni muuten lienee punaamattomat huulet. en ole ikinä oppinut käyttämään huulipunaa – saas nähdä opinko isompana :)

  • Vimps Says:

   Moi Ilona, todellakin pitkästä aikaa! Kivaa, kun jätin tänne ajatuksiasi.

   Yhtä lailla sinun blogiasi seuranneena ja välillä tavattuamme allekirjoitan myös minä nuo omat aatoksesi omasta tyylistäsi. Sulla on ihanan naisellinen tyyli, jossa on kivaa leikkisyyttä klassisuuteen sekoitettuna. Ja kuitenkin huomaan sinullakin tiettyä tarvetta tietynlaiseen vaihtelunhaluisuuteen – tunnistan saman piirteen myös itsessäni, vaikka se on ihan viime aikoina ehkä hitusen laantunut.

   Huulipunat ovat ihania, mutta mun mielestä tärkeintä on tunnistaa se oma juttu. Minä esimerkiksi en osaa käyttää luomivärejä, mutta sä olet niissä tosi taitava. Sitä paitsi sulla on superkauniit silmät!

 2. Sansku Says:

  Hei! Tämä ei nyt liity varsinaisesti aiheeseen (tai liittyy tavallaan) mutta ihailin noita sun nykyisiä silmälasipokia. Saanko tiedustella niiden merkkiä? Ne näyttäs just sellasilta mitä olen hakemassa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: