Puukenkämaiharit ja mustien farkkusortsien lumo

Taannoisella Tukholman-matkallani ostoslistallani luki mustat farkkusortsit.

Oli haikaillut niistä aikani, ja vieläkin kirvelee, että jätin muistaakseni toissasyksynä ostamatta täydelliset hiiltyneenmustat, hyvin lyhytpunttiset farkkusortsit. Jätin ostamatta, vaikka ne olivat alessa. En tiedä, mitä vinosyöttö aivoissani on tuon kieltäymyksen kohdalla tapahtunut, sillä jätin sortsit kauppaan, koska ”en tarvinnut” niitä. Siitähän nimittäin seurasi se, että puolentoista vuoden ajan sätin itseäni toistuvasti, miksi en ostanut Niitä Täydellisiä Mustia Farkkusortseja. Nehän olisivat sopineet kaiken vaatehuoneeni sisällön kanssa ja pelastaneet minut monelta pahalta pukeutumispäivältä. Tarvitsin niitä enemmän kuin suurin piirtein mitään muuta kostyymiä.

Tukholmassa sitten tärppäsi. Mustat farkkusortsit ovat vyötäröltään korkeaa mallia mutta puntit kovin lyhyet. Just ihanat!

Sortsit ovat sitten helmikuisen ostohetken olleet ankarassa käytössä – hienosti toimivat niin paitapuseroiden, neuleiden kuin bleisereidenkin seurassa.

Erisävyisten ruskeiden nahka-asusteiden yhdistäminen mustavalkoisuuteen viehättää aina vaan, vaikka kuvissa nuo nahkaiset asiat näyttävätkin melkein saman sävyisiltä. Sitä ne eivät ole. Isäni ikivanhasta leveästä nahkavyöstä on tullut vyösuosikki Tiger of Swedenin kapean punosvyön ohella. Tämä vanha, paksua nahkaa oleva vyö on ihana etenkin sortsien ja korkeavyötäröisten vaateparsien kanssa.

Swedish Hasbeensin nyörinilkkurit – vai pitäisikö sanoa korolliset puukenkämaiharit – ovat ensimmäisen kerran mukana asukuvissa.

En saata sanoin kuvailla, kuinka mukavat nämä ovat jalassa – te, joilla on kokemusta kyseisestä merkistä, ymmärrätte kyllä hehkutukseni. Tosin kuvittelin, että kenkien paksu nahka hiertäisi nilkkoja, mutta vielä mitä, kengät ovat jo alkaneet muotoutua jalkoihini muutaman käyttökerran jälkeen. Tykkään yli kaiken tuosta käsittelemättömän nahan sävystä, joka tulee entisestään tummumaan käytön myötä. Siinä saa elämä näkyä. Kuvissa tosin nahka näyttää tummemmalta ja punertavammalta kuin todellisuudessa onkaan.

Olen testannut näitä nyt niin pillifarkkujen kuin sortsienkin kanssa, ja olen vakuuttunut, että ne taipuvat myös mekkojen ja hameiden seuraan. Todistusaineistoa luvassa myöhemmin.

Nyt kun lyhyemmillä hihoilla on alkanut taas tarjeta, puin sortsien kaveriksi raitateepaidan. Mustan ja valkoisen yhdistäminen kiehtoo siis edelleen.

teepaita | h&m
vyö | second hand
sortsit | Never Denim
sukkahousut | Wolford Satin Touch 20
kengät | Swedish Hasbeens

edellisten lisäksi
takki | Zara
laukku | Zara

Mainokset

4 vastausta to “Puukenkämaiharit ja mustien farkkusortsien lumo”

 1. Se ei oo Samuji « Says:

  […] ohuimpien. Kepeä pilkkumekko rakastaa paljaita pohkeita ja paljaat pohkeet Swedish Hasbeensien puukenkämaihareita. Ja maiharit mekkoa – miten tässä taas kävi näin. Tässä asussa voisi lähteä […]

 2. Kesätoimiston farkkusortsit | Says:

  […] paljon kuluttavana omistan myös lukuisia farkkusortseja: klassisten sinisten lisäksi mustat korkeavyötäröiset, mintunvihreät, neonpinkit ja valkoiset. Jep. Ja silti haluaisin vielä mustat farkkusortsit […]

 3. Pitsisortsien toinen tuleminen | Says:

  […] Vaalean nahan, luonnonvalkoisen ja mustan yhdistelmä onkin houkutellut pidempään, tosin hyvältä tämä tulee näyttämään käytössä patinoiduttuaankin. Luonnonvalkean, mustan ja ruskean nahan liitto on täydellinen myös kesällä ja näköjään kiinnostaa edelleen, yli vuoden jälkeenkin. […]

 4. Paluu nahkatakin suojiin | Says:

  […] kuluessa. Meininki jatkui läpi kesän samana; ylleni päätyi vain bleisereitä ja toisinaan rakas parkani tai keskellä paukkupakkasia Zarassa valloittanut kotilomallinen kuositakki. Edellinen ei suinkaan […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: