Ystäväni auringossa

Tämän täytyy olla jokin ikään liittyvä juttu, sillä kolmekymppiseksi asti minut löysi kesäisin joko sisältä tai varjosta. En viihtynyt auringonpaisteessa, en aurinkoa ottaen enkä puuhastellenkaan.

Muutama vuosi sitten jokin muuttui. Huomasin etsiväni aina pihan aurinkoisimman paikan, luin sitten aikakauslehtipinoa läpi tai mylläsin puutarhaa.

Rannalle en kaipaa vieläkään, se on liian tylsää ja staattista, mutta nyt ilahdun aurinkoisesta parvekkeesta ja valitsen terassilta sen tuolin, johon aurinko paistaa. Kaiketi ne ovat ne vanhat luut, jotka nauttivat lämmöstä…

En edelleenkään erityisemmin havittele rusketusta hipiääni paitsi sääriini – niissä kevyt päivetys näyttää hyvältä. En edes kuulu niiden onnekkaiden kerhoon, jotka ruskettuvat kauniin tasaisesti ilman rajoja, vaikka he vain kävelevät pihan poikki. Onnekseni en ole paloaltteinta sorttiakaan, mutta tasaisen rusketuksen hankkiminen vaatii hieman työtä ja oikeanlaisia aurinkotuotteita.

Aivan alkukesästä huijaan hieman, että sääret näyttäisivät hieman kylmänkalpeaa kalkkunaa kauniimmilta: Nuxen kolmetehoinen Soleil Prodigieux -vartalovoide on ollut siinä uskollinen kumppanini jo useamman kesän ajan. Se ei ole itseruskettava voide; sellaisen käyttöön ei minun kärsivällisyydelläni eikä nirppanenälläni ole mitään asiaa. Ei, Nuxe aktivoi ruskettumista, tuo hieman sävyä iholle sekä kosteuttaa ja suojaa sitä suojakerroin kahdeksan verran. Kerrassaan ihanteellinen tuote siis.

Viimekesäinen aurinkotuotelöytöni on bareMineralsin puuterimainen aurinkosuoja. En järin tykkää levittää kasvoilleni tahmeaa aurinkovoidetta, mutta mineraalipohjaista aurinkosuojaa tupsuttelee nassulle mielellään. Tässäkin tuotteessa on hieman sävyä mukana ja 30 suojakerroin. Sopii sekä kasvoille että vartalolle, mistä tykkään.

Olen tykännyt myös Clarinsin rasvattomasta aurinkosuihkeesta. Se on vaivaton: ei tarvitse sormin levittää, riittää kunhan suihkuttaa kepeän hunnun halutulle ihoalueelle, ei kuitenkaan kasvoille.

Olen myös oppinut, että optimaalisen rusketuksen tavoittamiseksi ihoa täytyy muistaa myös hoitaa auringossa oleskelun jälkeen. Jos hipiä näyttää punoittavan, se on entistäkin tärkempää. Nykyään levitän aurinkoa saaneelle iholle aina after sun -voidetta, vaikka ihoa ei palaminen uhkaisikaan. Kosteutettu iho on kaunis, mutta samaa ei voi sanoa kuivuudessaan käpristelevästä nahasta.

After sun -voiteista olen kokenut miellyttävimpänä ja ehkä tehokkaimpanakin Decleorin aromaattisia öljyä sisältävän voiteen. Se on purkissa kuin voita, joka sulaa suloisesti sormissa iholle levitettäessä.

Loppukesästä, jos niin hyvin käy, että säärissäni on hieman väriäkin, korostan sitä Nuxen vartaloöljyllä. Sitä on mukava sipaista myös solisluille. Öljystä löytyy myös enemmän pigmenttiä omaavalle ihotyypille tummempi versio, kultaöljy, joka kyllä minusta on enemmän pronssin sävyinen.

aurinkosuojat ja after sun -voiteet vasemmalta oikealle
Clarins Spray Solaire Lotion Non Grasse
Nuxe Soleil Prodigieux Lait Corps Multi-Fonctions
Clarins Gel Après Soleil Apaisant Immédiat Hydratant
bareMinerals Natural Sunscreen
Decleor Aromessence Baume Après-Soleil Réparateur
Nuxe Soleil Prodigieux Soin Multi-Fonctions
Lancome Soleil Icy Tubes Gelée Frisson Réhydratante

Mihin aurinkosuojatuotteisiin te luotatte?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: