Maihareita asiallisemmat

En ole juurikaan hankkinut vaatehuoneeseeni uusia asioita tämän vuoden aikana, koska en ole erityisemmin tarvinnut ja ennen kaikkea en ole halunnut mitään. Ne harvat hankinnat, joita olen tehnyt, olen tehnyt melkein pelkästään sillä taannoisella Tukholman-matkalla, jolta ne Kiehl’sitkin kotiutin.

Sillä jos en mitään muuta löydä, löydän kenkiä. Niin on käynyt tänäkin keväänä; tämä ei tule olemaan viimeinen kenkäpostaukseni, voin luvata.

Olin etsiskellyt puolihuolimattomasti joitain hyvin siistejä ja hyvin klassisia nauhakenkiä, ja silmäni iskeytyivät Tukholman-reissulla Vagabondin liikkeessä heti näihin. Nämähän ovat juuri sitä, mitä olin hakenut!

Kengän sisäsyrjällä on vetoketju, joka helpottaa kenkien jalkaan vetämistä. Nämä tosin eivät ole mitenkään vaivalloiset jalkaan kiskottavat, vaikka nilkasta napakasti istuvatkin, kiitos vetoketjun ja materiaalin, joka ei ole mitenkään mahdottoman jäykkää nahkaa, jos nyt ei mitään ohutta luiruakaan.

Vagabondin kengissä kokoni menee siten, että korkkareista joudun valitsemaan kolmekuutosen, koska kolmeseiskat eivät pysy jalassa ilman useampia pohjallisia. Vagabondin tasatöppösissä kuten ballerinoissa ja tennareissa kolmekuutoset kuitenkin puristavat yleensä varpaista, kun kolmeseiskat istuvat mukavasti. Näin arvelin olevan nytkin, mutta yllätyksekseni piti ottaa kolmekuutoset, ne istuivat paremmin. Koko on osoittautunut oikeaksi, nahkakenkä kun tunnetusti mukautuu jalkaan käytön myötä. Ovat muuten mahtavat hyvät jalassa.

Kengät ovat kaikeksi huipuksi nahkaa myös sisältä, sillä kokemukseni mukaan suurimmassa osassa Vagabondin kenkiä on nykyään vain nahkasisäpohja, muut sisävuorin osat ovat kangasta, ja ainakin minun töppöseni hikoilevat myös kangasvuorisissa kengissä aivan eri tavalla kuin nahkavuorisissa. Tämä ärsyttää suunnattomasti, kun löytää kivat kengät, sillä ei niitä voi ostaa. Kengät, jotka tuntuvat epämukavilta jalassa, tekevät vain kiukkuiseksi, ja popot jäävät käyttämättä. Kaiken lisäksi nämä edullisemmista materiaaleista valmistetut kengät eivät yleensä ole Vagabondillakaan mitään edullisia. Sama ongelma on Zaran kengissä.

Kengät ovat osoittautuneet nappiostokseksi. Näillä saa särmän lookin slimmeihin suoriin housuihin tai pillifarkkuihin yhdistettäessä, mutta hyvältä näyttää myös kepeiden mekkojen ja hameiden kera.

Ja näyttää hitusen asiallisemmalta kuin ronskien maihareiden kanssa. Mutta maihareillekin on aina paikkansa…

Mainokset

Yksi vastaus to “Maihareita asiallisemmat”

  1. Prätkärotsin ja tätityylin törmäys « Says:

    […] kertaa valitsin jalkaan kuitenkin ne yliasialliset varsikengät, ne tuovat kaipaamaani maskuliinisuutta asuun.  Asusta tuli enemmän kuin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: