Tulppaanit testissä

Tunnustin Malialle hänen uuteen osoitteeseen muuttaneessa blogissaan, etten ole ostanut tulppaaneja kotiin varmaan viiteen tai kuuteen vuoteen, vaikka kotona melkein aina leikkokukkia onkin.

Perjantaina päätin antaa tulppaaneille mahdollisuuden, ja ostinkin niitä oikein kaksi nippua; väreissä luotin vanhaan tuttuun vaaleanpunaiseen. Pohdiskelin samalla, miksi en ole vuosiin ostanut tulppaaneja. Ne ovat ihan kauniita, vaikka eivät lempikukkiani olekaan, ja näin alkuvuodesta yleensä hyvin edullisia. Muistan, että en aikoinaan osannut hoitaa tulppaanejani oikein, vaan annoin niille liikaa vettä, jolloin ne innostuivat kasvattamaan mahdottomasti vartta. Siksipä kyselinkin kukkamyyjältä tarkkaan tulppaaninhoito-ohjeita.

Kotona sitten annoin myyjän neuvojen mukaisesti tulppaanien seistä sellofaaneissaan kylmässä runsaassa vedessä pari tuntia. Sitä ennen olin leikannut niihin tuoreet imupinnat. Sen jälkeen annoin tulppaaneille uutta kylmää vettä, mutta vain vähän. Seuraavaan aamuun mennessä kukat olivat imaisseet kaikki vedet, ja osa niistä alkoi nuokkua. Lisäsin uutta kylmää vettä, ja sen jälkeen kukat ovat pysyneet virkeinä eivätkä niiden varret ole venähtäneet.

Nyt tulppaanit ovat sulostuttaneet viikonloppuani, ja muistan taas, miksi en ole ostanut niitä niin pitkään aikaan. Vaikka ne kauniita ovatkin, ne eivät ole mielestäni niin helppohoitoisia kuin toivoisin leikkokukkien olevan, eivätkä ne myöskään ole kovin pitkäikäisiä. Sitä paitsi meillä jokaisella on omat lempikukkamme, ja hyvä niin. Minulla ne eivät ole tulppaaneja.

Mitkä leikkokukat ovat teidän suosikkejanne?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s