Paikka sormukselle

Olen etsinyt yli vuoden jotain mieleistä cocktailsormusta, heikoin tuloksin.

Sormus saisi olla kookas ja aitoja materiaaleja – mieluiten rosteria, mutta hopea ja muut vaaleat metallit kelpaavat; poikkeustapauksessa kultainenkin sormus passaisi, jos se olisi muuten toiveitteni mukainen.

Kantasormuksen tapaan upotettu kivi (materiaalilla vähemmän väliä kuin värillä, kunhan ei ole muovia) olisi kiva, modernimmalla istutuksella ja muotoilulla vielä kivempi. Toinen vaihtoehto voisi olla eläinaiheinen sormus. Viime aikoina paljon nähtyä peuranpääsormusta en halua; jokin muu eläin, vaikkapa kaniini, kettu tai leijona olisi mieleisempi. Hintahaarukkaa olisin valmis venyttämään 250 euroon, mutta jos jotain omanlaista tulisi vastaan reilulla satasella, olisin vieläkin iloisempi.


Jotain yllä olevan kaltaista olen välillä verkosta löytänyt, mutta jos teillä on jakaa korusuunnitelijoiden nimiä tai verkkokauppoja, joista voisin kadonneen sormukseni löytää, olisin kovin kiitollinen! Ostaisin sormukseni kuitenkin mieluiten sovittamalla, joten jos osaatte vinkata Helsingistä kauppaa tai kultasepänliikettää, jolla on kiinnostava valikoima, vihjeet otetaan kiitollisuudella vastaan. Vintagekorutkin siis kelpaavat, enemmän kuin hyvin. Tähän mennessä olen pohtinut Bexroxia ja Philippe Audibertia. Onko teillä näistä korumerkeistä kokemusta?

Täydellisen sormuksen puutetta korvaa tänään korutaiteilija Pentti Sarpanevan 1960-luvulla Turun Hopealle suunnitelema iso pronssisormus, johon istutetun ametistin sivut on hiottu mutta jätetty ylhäältä särmästi rosoiseksi.

Löysin sormuksen jo vuosia sitten osto- ja myyntiliikkeestä; minulla oli jo tuolloin herran vastaavaan sarjaan kuuluva pienempi sormus, pronssia ja ametistia sekin. Pronssi muuten oli kuulemma Sarpanevan suosikkikorumateriaali.

Bexroxin cocktailsormus täältä
hopeanvärinen kaniinisormus täältä

kullanvärinen kaniinisormus täältä

Onko teillä lempisormusmerkkiä?

Mainokset

Yksi vastaus to “Paikka sormukselle”

  1. Anna-Kaari Says:

    Pentti Sarpaneva on itse asiassa yksi lempikorusuunnittelijoistani ja minulta löytyy kyseinen sormus erivärisellä kivellä. Hullun hieno (vaikka olenkin jäävi sanomaan)!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: