Lempilompakko

On ehkä tullut selväksi, että olen hyvin uskollinen ja suorastaan kiintynyt moniin vaatteisiin, asusteisiin ja esineisiin. En juurikaan vaihda huonekaluja saati huonekalujen paikkaa kodissani (miksi vaihtaisin, jos olen löytänyt niille toimivat sijainnit? Pienempiä tekstiilejä tai vaikka asetelmia vaihtelen sen sijaan huomattavan usein), ja sama pätee esimerkiksi lompakkooni. Minulla on tiettyjä kriteerejä lompakkooni (tai no oikeastaan kaikkeen) liittyen, ja kun olen löytänyt mieleisen, en sitä hevin vaihda – koska niitä kriteerien täyttäjiä ei kovin helpolla löydy.

Kohta kaksi vuotta sitten löysin sen edellisen kriteerit täyttävän (ne eivät ole muuttuneet vaikka lompakot ovatkin) yksilön Ornamon joulumyyjäisistä, musta-valkoisen Lumin pisteeltä. Kriteerithän ovat nämä: lompakon on oltava tilata (lue: suuri), oikeaa nahkaa, muotoilultaan kantikas ja yksinkertainen, väriltään klassinen (lue: musta, punainen, musta-valkoinen – todellisuuden nimissä on tunnustettava, että omistan myös sinapinkeltainen lompakon, joka noudattaa kaikkia muita paitsi värikriteereitä). Jos lompakossa on vielä jotain ekstraa, kuten Lumin tapauksessa solki, se on vain plussaa mutta ei välttämätöntä.

Lumin lompakko täytti ja täyttää edelleen kaikki nuo kriteerit ja on vielä kestänyt erinomaisesti kovaa käyttöä, mutta en voi vaihtelunhalulleni mitään, kun jokin uusi tiukan seulani läpäisevä yksilö tulee vastaan, etenkin jos sen hintalappukin on asiallinen.

Joskus kuukausi sitten kävin vilkaisemassa sähköpostiin kolahtaneen muistutuksen Tiger of Swedenin alen viimeisestä päivästä ja selasin asustevalikoimat läpi. Etsin nimittäin luottokorttikoteloa, sillä vakaa aikomukseni on opetella käyttämään yhä pienempiä laukkuja, ja kun se edellinen ihana Lumin lompakkoni on yksistään pienen kainalolaukun kokoinen (kyllä), jonkinlainen säilytysratkaisu korteille piti löytää. Löysin kotelon mutta myös sille kaverin, tismalleen samanväristä hienostunutta kitinväristä nahkaa olevan lompakon. Kun kummankaan hinta ei kurittanut tiliä muutamaa kymppiä enempää, klikkailin molemmat kotiin. Ja sen vyön.

Suhteemme on jo hyvin kiinteä, ja povaan tulevaisuudellemme lukuisia rakastavia vuosia lisää.

lompakko | Tiger of Sweden

PS. Ja uskokaa tai älkää, olen ihan oikeasti oppinut jo vähän käyttämään niitä pikkuisia laukkuja! Tähänkin on paras palata uudemman kerran lähiaikoina.

Millainen on teidän toiveidenne lompakko? Onko se jo löytynyt?

Mainokset

3 vastausta to “Lempilompakko”

 1. Svea Says:

  Minä uskallan käyttää pientä laukkua vain poikkeustapauksissa. Laukussa kun täytyy aina olla puhelin, rahapussukka, silmälasikotelo ja kesällä myös aurinkolasikotelo. Vaikka eihän tuo kovin iso tavaramäärä ole. Jostain syystä iso laukku vaan tuntuu turvalliselta.

 2. Pilvi Says:

  Itseasiassa vieläkin pohdin unelmalompakkoani. Pitkään ehdokkaana on ollut tämä http://www.bagbar.se/sv/planboecker-Tiger-of-Sweden/skinnplanbok-kroko-50.657.1.php?group=prod_prod_grp-s1/341 , mutta samaan aikaan pohdin onko noin 70 euroa (muistaakseni Stockalla) liikaa lompakosta? Hyppysissäni tuo oli kuitenkin pehmeä ja krokokuviointi on ihanaa… Tuo oma lompakkosi on myös hieno :-) Olisi kiintoisaa nähdä myös sisäpuoli (siis ilman kortteja tms).

 3. Tanja Oksa Says:

  Mulla on käytössä vain yksi lompakko, ihana joululahja parin vuoden takaa – Tiger of Swedenin musta, nahkainen lompakko. Tykkään enemmän pienemmistä, mutta paksummista lompakoista: siinä on oltava paljon korttipaikkoja, kolikkotasku ja materiaali nahkaa. Luultavammin käytän tuon loppuun (on nyt jo naarmuuntunut hieman, nyyh) ja sitten vasta sijoitan uuteen (ihana tuo sun Tiger).

  Ennen olin hullu laukkufriikki, mutta nykyään en enää jaksa vaihdella niitä ja ostankin enää harvoin. Tällä hetkellä juhlissä käytössä Tiger of Swedenin (kaappas) pienehkö, musta ja nahkainen clutch ja arkikäytössä Nicolen hervoton, musta nahkahobo (miten ikinä tulin toimeen ilman tätä?). Ja näytän kieltä niille kauhistelijoille, joiden mielestä +200 € maksavat laukut ovat hirveää tuhlausta.

  P.S. Ihana tää sun blogi. <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: