Kivijalasta kaikki alkaa

En ole koskaan rakentanut taloa, mutta kirvesmiehen tyttärenä tiedän, että kivijalka on se kaikkein tärkein – siitä kaikki alkaa.

Jos perusta ei ole kunnossa, ei rakentamisesta tule mitään tai ainakaan se ei kanna kovin pitkälle. Loogista, ja niin paikkansa pitävää myös mitä tulee pukeutumiseen ja tyyliin – kun tietää oman tyylinsä peruskivet, niiden päälle on helppo rakentaa. Nimenomaan helppo: niin sanottujen perusvaatekappaleiden tai vaatekaapin kulmakivien varaan voi luoda jotain hyvinkin erilaista tai yllättävää, sillä perusteet kannattelevat kyllä.

Itseltäni noiden kivijalkojen määritteleminen kesti vajaan kaksi vuotta, miltei yhtä kauan kuin olen blogiani pitänyt. Ja blogistani on ollut suuri apu noiden perusteiden hahmottamisessa, kun olen kuvannut ja kirjallisesti yrittänyt hahmottaa, mistä juuri minun tyylini koostuu.

Perusteellisempaa analyysiä luvassa myöhemmin, muttä tällä haavaa toistan saman tosiasian, josta on tainnut olla puhetta aiemminkin: teini-ikäisestä asti olen rakastanut militäärihenkisiä vaatteita ja styrkan ryhdikkäitä bleisereitä. Neuleista tuli pukeutumiseni olennaisimpia vaatekappaleita niin ikään joskus 15 vuotta sitten ja harmaasta yksi lempiväri joskus neljä vuotta sitten – armeijanvihreästä tuli rakkausväri samaan aikaan kuin varsinaisiin armeijakuteisiin hurahtaminenkin tapahtui. Korkokengistä ei tarvinne aloittaa. Ja punaiseen huulipunaan rakastumisen ajankohtaa en edes muista.

Niistä se lähtee, ja niihin se palaa.

bleiseri | Whyred
neule | Global Essentials
vyö | Vila
housut | Zara
kengät | Vagabond

Mitä ovat teidän pukeutumisemme perusteet?

Mainokset

5 vastausta to “Kivijalasta kaikki alkaa”

 1. Nina Says:

  Näyttää tosi hyvältä! Oman pukeutumiseni perusta on… musta. Siitä se lähtee ja siihen se palaa. Tylsää mutta totta. :)

  • Vimps Says:

   Nina, joo tiedän! Mutta musta on hyvä – ja sitä paitsi sopii sulle hyvin. Eikä ollenkaan tylsää, mustassa on vivahteita!

 2. Helena Says:

  Farkut!! Ja perus teepparit, pitkä-ja lyhythihaiset, sekä neuleet, kuten sinullakin. Väreinä farkunsini, musta, valkoinen ja harmaa.

  Ihanasti sointuu tuo harmaa neule armynvihreään!

  • Vimps Says:

   Helena, farkut, perusteepparit ja neuleet ovat ihania ja myös minun perusjuttujani. Ja farkunsininen, musta, valkoinen ja harmaa ovat loistavia värejä – itse lisäisin niihin vielä armeijanvihreän, erilaiset ruskean sävyt, kirkkaanpunaisen, viininpunaisen, pinkin ja vaaleanpunaisen… tulikohan siinä jo koko värikartta käytyä lapi?

   Harmaa muuten todellakin rakastaa armeijanvihreää, olet oikeassa!

 3. Metsässä on keltaista ja vihreää « Says:

  […] ja siitä asti se on siellä pysynyt. Välillä toisista väreistä tulee tärkeämpiä, mutta viimeisen vuoden aikana armeijanvihreä on taas hiljalleen palannut merkittävämmin vaatehuoneeseeni. Ehdin siivota kirpparille joskus […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: