Siloisesti toimistossa

On pakko myöntää, että olen monissa asioissa varsin hidas. Esimerkiksi muotoiluraudan ostin joskus kolme tai neljä vuotta sitten, mutta olen saanut käytettyä sitä säälittävät kaksi kertaa. Ranteeni liikeradat eivät kerta kaikkiaan tahdo oppia käsittelemään rautaa, mutta föönillä saan tukkani kuriin miten vain. Luulen, että se on myös osasyy hitaaseen etenemiseeni uusissa muotoilutottumuksissa: hiustenkuivaajan käyttäminen on niin motorisessa muistissani, että meinaan sohia muotoiluraudallakin samaan tyyliin, mitä ei pitäisi tehdä. Toisaalta jos osaa föönätä kuontalonsa itseään miellyttävään tyyliin, on kovin helppo pitäytyä siinä, vaikka muotoiluraudalla saisikin vähän erilaista jälkeä.

Kesäloman alkumetreillä onnistuin kuitenkin hukkaamaan luotettavan hiustenkuivaajani jonnekin lomareissaamisen varrella, ja olen ollut siitä asti kirjaimellisesti tuuliajolla tukkani kanssa. Se nimittäin ei näytä tukalta vaan lähinnä karitsan ahterilta, jos se saa kuivua omaa tahtiaan; vanhemmiten tukkani on tupannut lainehtimaan, lähestulkoon kihartumaan yhä innokkaammin, jos se saa kuivua omin päin. Niinpä kesätukka – tai lomatukka, miten sitä tuheroa nyt haluaakaan kutsua – oli ”melkoisen” vallaton ja kurittomasti joka suuntaan taipuileva; korkea ilmankosteus tai äkillinen lämmin kesäsadekuuro vielä voimistivat kiharuustaipumusta. Lopulta luovutin  ja annoin tukankin olla lomatilassa. Ja johan helpotti myös tukan sisäpuolella.

Niinpä ainoa tapa saada letti edes jotenkin ihmismäiseen kuntoon oli taipua muotoilurautojen edessä – toinen on turvautua lempihattuun. Ja kas, ihmeiden aika ei ollut ohi – tumpelokin alkoi saada raudoista oikeanlaisen otteen ja tukka silisi silmissä. Oppii sitä näköjään tässäkin iässä, tosin hitaahkosti.

Ihan ite suoristin.

Oletteko te minua kokeneempia muotoiluraudan kanssa vai luotatteko joihinkin muihin muotoilukikkoihin? Kertokaa omanne, jooko!

Mainokset

2 vastausta to “Siloisesti toimistossa”

 1. salka Says:

  Mä olen tumpelo sekä föönin, että suoristusraudan suhteen. Tosin, tähän nykyiseen pituuteen ei taida auttaa kuin se fööni..täytyisi yrittää löytää joku ihminen, joka haluaisi vaihtaa mini ghd:n saman merkin normikokeiseen suoristusrautaan, sillä se minikokoinen olisi just passeli lyhyelle hiuksistolle!

  Mutta joo, mun ongelma on siis se, että hiukseni ovat niin kurittomat, että föönäsin ne johonkin tiettyyn suuntaan asettuviksi, sitä ne eivät ole enää tunnin päästä föönäyksestä. Mälsää.

  • Vimps Says:

   mutta salka, sun tukkahan on ollut aina niin livenä kuin blogin kuvissakin aivan täydellinen? Just niin skarppi ja hyvin leikattu (ja täydellinen platinan sävy, josta olen edelleen kateellinen!), jollaisesta mä tykkään.

   Jos muuten haluat päästä eroon ghd:stasi, saattaisin tarjota sille uuden kodin… mitäs sanot?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: