Sinisten farkkujen kirous

Tuskailin koko syksyn sinisten farkkujen kanssa enkä lopulta saanut käytettyä niitä alkusyksyn jälkeen kertaakaan. Alkuvuodesta yritin uudella tarmolla, mutta yhteen kertaan sekin yritys taisi jäädä.

Kun sitten jossain vaiheessa kevättä tajusin, että siniset farkut olisivat itse asiassa oikein kivat ja raikkaat pitkästä aikaa, omasta garderobista ei mieleisiä löytynyt. Kirottua. Viimein pengoin sinisten farkkujen pinoani ja löysin yhdet ainakin neljä vuotta vanhat farkut, jotka olivat hyvinkin lähellä sitä, mitä tällä hetkellä sinisiltä farkuiltani tahdon: suhteellisen kapeat mutta ei imukireät lahkeet ja koko hoito rehellistä sinistä farkkua. Paitsi että niiden lahkeet olivat kymmenen senttiä liian pitkät. Koska en voi sietää itse lyhennettyjä farkun lahkeita, otin käteeni sakset ja nirhasin puntit poikki. Meinasi tulla kylmä hiki, sillä olen joskus teini-ikäisenä lyhennyttänyt farkkujen lahkeet, ja tietenkin ne jäivät jotain sentin liian lyhyiksi, ja se oli siihen aikaan kriittistä se. Sen jälkeen olen ollut neuroottisen tarkka housunlahkeideni ja etenkin farkkujeni lahkeiden lyhentämisessä, ettei niistä vain tule liian lyhyet – mikä on johtanut siihen, että ne ovat lopulta jääneet useamman sentin optimaalista mittaa pidemmiksi. Kuinka ollakaan.

Nyt rohkenin turvautua instant-lyhennykseen, koska kyseisiä farkkuja on pidetty jo niin paljon ja niin pehmeäksi, että ennustan niille kesän lopuksi puhki hiutuneita polvia. Ja pirun pätevän näköiset näistä mielestäni tuli, vaikka taitavatkin olla keskenään vähän eri pituiset. Tykkään!

Siniset farkut ovat alkaneet kiehtoa mieltä enemmänkin siitä yksinkertaisesta syystä, että vaatehuoneeseen on keräytynyt niin kirppareilta kuin kaupoistakin erinäisiä tummansinisiä vaatekappaleita, ja tummansinisen yhdistäminen keskisiniseen farkkuun nyt vain yksiselitteisesti näyttää hyvältä.

Tämä neule löytyi Zarasta ja on niin minun näköiseni, että kun ystävätär näki sen ensimmäisen kerran ylläni, hän ei tiennyt sitä uudeksi vaateparreksi, koska ”sullahan on jo tuollainen.” En tosin vielä tänäkään päivänä tiedä, mitähän neuletta ystävä tarkoitti, sillä sinisiä neuleita minulla ei tätä ennen ollut eikä muitakaan tällaisen tekstuurin omaavaa. Neuleita toki omistan useita, pukeudun niihin lähes päivittäin.

Tässä neuleessa on paljon rakastettavaa: eläväpintainen kaksinkertainen puuvillapatenttineulos, jossa on mukana valkoista, takaa pidempi malli, halkiot sivuilla, vajaamittaiset hihat. Tykkään lujasti myös kauniin väljälinjaisesta pääntiestä. Aivan ihanan rento ja helppo neule, johon voi jälleen pukeutua päivittäin.

neule | Zara
farkut | Gina Tricot

kengät | Bianco

Miten te lyhennätte farkkunne vai pärjäättekö lyhentämättä?

Mainokset

7 vastausta to “Sinisten farkkujen kirous”

 1. hanska Says:

  ehh, täällä toivotaan yleensä muutamaa lisäsenttiä lahkeenmittaan ennen kuin lyhennystä. enkä edes ole mikään superpitkä. on niitä onneksi joitain hyviä, eipä niitä kovin lukuisia tarvitsekaan. sitten aina kärppänä kassalle kun löytyy sopivat.

  • Vimps Says:

   hanska, tasan ei käy toiveet! Tuntuu olevan vakio, että farkkujen ostaminen ei ole helppoa… joko lahkeet ovat liian lyhyet tai pitkät tai sitten eivät istu vyötäröltä.

   Ei oo helppoa ei.

  • Vimps Says:

   Tuli vielä mieleen, että oletko joskus kokeillut ratkoa farkkujen lahkeiden alasaumoja? Siitähän saa juuri sen pari senttiä lisää pituutta puntteihin.

 2. Helena Says:

  Minä joudun usein tuskailemaan farkkujen punttien lyhyyttä, pituutta pitäisi saada lisää. Tosin nykyään löytyy jo aika hyvin pitkiäkin farkkuja. Ja nythän on in hieman lyhyemmätkin farkut, nilkka saa näkyä :)

  Tuo asusi on täydellinen, ja nuo kengät NAM!

  • Vimps Says:

   Helena, ymmärrän sinunkin tuskasi.

   Itselläni on kuitenkin käsitys, että naisille myytävien farkkujen lahkeiden pituudet ovat venähtäneet: kun joskus ammoin myytiin 30- ja 32-tuumaisia farkkuja, niin nykyään löytyy lähinnä 32- ja 34-pituutta. Minun kohdallani se on ankeaa, koska 30-tuumaisetkin ovat pari senttiä liian pitkät, mutta lähimpänä sopivia. Jos hankkisin lahkeenpituudeltaan 34-tuumaiset farkut, ne eivät todennäköisesti istuisi niin kuin niiden kuuluisi, kun polvien kohdat olisivat väärässä paikassa.

 3. Perussettiä « Says:

  […] siinä kävi, että kun en saanut yli puoleen vuoteen pukeuduttua sinisiin farkkuihin, niin nyt en juuri muita jalkaani haluaisi vetääkään. Ehkä on vain myönnettävä, että […]

 4. Kävelyllä « Says:

  […] on keväällä Zarasta napattu ja siitä asti ylläni tiuhaan viihtynyt puuvillainen patenttineule, joka lienee saanut innoituksensa Isabel […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: