Takkiparka

En ole enää varma, olenko etsinyt ohutta, kevääseen ja kesään taipuvaa armeijanvihreää parkaa vuoden vai puolitoista, mutta kauan siitä on. Taannoisella visiitillä Varustelekaan onnistuin paikallistamaan sen oikean parkapoloisen. Tärisin onnesta; täälläkö se on kaikki nämä kuukaudet lymynnyt, niin lähellä mutta minulta tietämättömissä.

Parka on vahvan jämäkkää armeijanvihreää (oliivinvihreää, sanoo Varusteleka) puuvillaa, siinä on huppu, niin lyhyt vetoketju, että se yllä on helppo porhaltaa eteenpäin ja niin paljon isoja taskuja, että  pärjäisin ilman laukkua – ja se on aika paljon kaltaiseltani omaisuuden mukanaan raahaavalta tyypiltä. Siinä on myös irrotettava tekoturkisvuori, joten se tulee vielä kilpailemaan belgialaisen serkkunsa kanssa lempitalvitakin asemasta. Sellainen on Bundeswehrin parka. Täydellinen.

Valitettavasti sovittamani takki oli liian iso: se roikkui harteilta ja hihat olivat naurettavan pitkät. Varustelekan nuoret miehet ovat kuitenkin suomalaisittain hämmentävän asiakaspalveluhenkisiä, enkä ollut uskoa onneani, kun kuulin, että rotsista löytyy vielä yksi pienempi koko. Mutta sitä ei tietenkään ollut Varustelekan valikoimissa. Se siitä onnesta.

Piinaavat verkkokyttäysviikot alkoivat. Etsin parkaa netistä monestakin paikasta, mutta jos oikeaa kokoa löytyi, takki oli joko Flecktarn-maastokuosia tai uusi. Bundeswehrin parkassahan ainakin itseäni viehättää juuri se, että kostyymistä näkee elämää jo olevan takana. Kun Flecktarn-kuosi tuli käyttöön, ei Bundeswehr ole enää valmistuttanut käyttöönsä perinteisen armeijan- eli oliivinvihreitä parkoja, mutta klassikkoparkaa on edelleen saatavana uudistuotantona, koska kysyntää riittää. Paitsi että uusi ei ole sama kuin vanha käytetty – etenkin kun kyse on Bundeswehrin oliivinvihreästä parkasta.

Sitten verkossa tärppäsi, ja olin jo tekemässä tilausta, kun se taas jostain syystä jäi tekemättä. Niin käy kohdallani usein. Ja sillä aikaa sähköpostilaatikkooni oli kolahtanut Varustelekasta viesti, jossa kerrottiin, että himoitsemaani parkaa haluamassani koossa oli saapunut puotiin. Soitin välittömästi pari puhelua, ja parka pistettiin ystävällisesti sivuun, josta se noudettiin saman päivänä aikana.

Nyt olen onnellinen Bundeswehrin parkan omistaja, ja edelleen haltioissani, miten palvelualttiita ne siellä Varustelekassa ovatkaan.

Kiitos kuvista, Nina!

takki | Bundeswehr parka
laukku | second hand
neule | Filippa K
sortsit | Vila
sukkahousut | Wolford
kengät | Zara

Viehättyykö joku muukin armeijan parkatakeista?

Mainokset

8 vastausta artikkeliin “Takkiparka”

 1. Hei!

  Pitkään olen noita takkeja katsellut, mutta en ole saanut aikaiseksi Varustelekaan asti matkustaa, ja nettikaupassa olevat kuvat eivät auta saamaan käsitystä siitä, miltä se sitten oikeasti naisen päällä näyttää. Mutta mitä sinun takkisi kokolapussa lukee? Hämmentää tuo heidän kokosysteeminsä, näyttäisi siltä että 180-190 senttiselle tarkoitettu takki olisi myös kapein, sillä rinnanympärykseksi on merkitty 90, kun muissa se on 95? Kai hartiamittakin silloin on kapeampi, mutta onko se sitten minulle mekko..tiedän, pitäisi mennä sovittamaan, ainahan tällaisessa tavarassa koot heittää.

  1. Sanna, näiden käytettyjen Bundeswehrin parkojen kokomerkinnät voivat olla välillä mitä sattuu; en luottaisi takin kokomerkintöihin vaan Varustelekan ammattitaitoiseen henkilökuntaan. Minä pyysin heiltä pienintä kokoa, Gro(tähän se saksalainen s)e 1, ja sellaisen sain. En ole mittaillut takista rinnanympäryksiä enkä muitakaan, mutta ainakin itselleni se on hyvinkin väljä. Itse olen kokonaista 152 senttiä pitkä tapaus.

   Suosittelen siis poikkeamaan Varustelekassa ja sovittamaan rotseja. Tuu sitten kertomaan, miten kävi!

 2. Viehättyy kyllä :)

  Aivan mieletön takkiparka! Kyllä nuo ainaiset perusvarusteet vaan toimivat – raitapaidan ja parkan ollessa yksiä niistä.

  1. Malia, sä ymmärrät hyvän päälle!

   Kiitos – ja raitapaidat ja parkat ovat ihan parhaita perusjuttuja, sille ei voi mitään. Onneksi ei tarvikaan!

 3. Jep, sehr schön ist es!!!! Ja nuo Saksan liput hihoissa eri hienot, sopisi niin hyvin tyttärelleni, hän kun on puoliksi saksalainen ;))

  1. Danke schön, Helena! Totta, näissä Bundeswehrille valmistetuissa parkoissa on pienet Saksan liput hihoissa – ei muuta kuin tilausta tekemään tyttärelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s