Ei kaikki ole aina mustavalkoista (mutta onneksi joskus on)

Jo muutama tovi sitten Marimekko vietti perinteisiä ysmyjään eli ystävämyyntejään. Ennen ysmyjä kanta-asiakkaat pääsevät vielä penkomaan valikoimat ennakkoon, ja minäkin hyödynsin tätä mahdollisuutta, tosin varsin viime minuuteilla.

Onneksi hyödynsin. En löytänyt sitä tiettyä mekkoa, tai siis tunikaa, jota metsästin, mutta jotain hurmaavaa kuitenkin.

Muistan vuosi sitten ihastelleeni Julia Lundstenin Marimekon kevät/kesä 2010 -mallistolle suunnittelemia kenkiä, etenkin niitä pöyhkeitä mustavalkoisia korkkareita. Taisinpa niitä kerran Marimekon kanta-asiakasillassa kokeillakin, kun ne tulivat ensimmäisen kerran vastaan, mutta pidin niitä silloin kuitenkin turhan tyyriinä.

Kun kengät nyt ysmyssä tulivat toisen kerran vastaan ja tällä kertaa alkuperäiseen hintaan verrattuna vaatimattomalla vajaan 90 euron hintalapulla varustettuna, en voinut ensin uskoa asiaa todeksi. Toki kyseessä olivat kaiketi kakkosluokaksi luokitellut popot, sillä valkoisten kiiltonahkaosioiden liimaukset eivät olleet täyttä priimaa. Minua moinen ei harmittanut, sillä kengät näyttivät kerrassaan tyrmääviltä jaloissani. Ja kun en ole kuluneena keväänä hankkinut kovin paljon uusia vaatekappaleita – enkä varsinkaan ole kovin monesta kostyymistä innostunut – olin jo suorastaan huojentunut, että jokin sai minut niin hullaantumaan. Entistäkin huojentuneempi olin, koska kyseessä olivat kengät.

Tiedän, että kaikki eivät hankkisi vuoden takaisesta mallistosta kenkiä. Toki tunnistan kyseiset kengät kevät/kesä 2010:n Marimekoksi, mutta juuri siksi, että Finskistään tunnettu Lundsten teki tuolloin ensimmäisen kerran yhteistyötä Marimekon kanssa (en tiedä, onko yhteistyölle mahdollisesti luvassa jatkoa), ja mieleenpainuvasti tekikin. Itselleni riittää, että pidän kengistä. Sitä paitsi ne sopivat erinomaisesti myös graafisen mustavalkoiseen ja selväpiirteisen värikkääseen kevääseen 2011.

Kengät ovat nahkaa yltä ja päältä, pohjastakin. Se tarkoittaa sitä, että kaunottaret täytyy vielä kiikuttaa suutarille puolipohjien laittamista varten, mutta olen jo tepastellut niillä ulkosallakin. Erityisen viehättävä yksityiskohta on suklaanruskealla nahalla päällystetyt korot ja korokepohja. Kaiken ei todellakaan tarvitse olla aina mustavalkoista.

Kuvia noista pöyhkeilijöistä osana asuja luvassa myöhemmin.

Mitä mieltä te olette Julia Lundstenin ja Marimekon rakkauden hedelmästä?

Mainokset

11 vastausta artikkeliin “Ei kaikki ole aina mustavalkoista (mutta onneksi joskus on)”

  1. oi mutsi mutsi, hahaa! Kesti hetken, ennen kuin sisäistin, mistä mustavalkoisista hansikkaista oikein mahtaakaan olla kyse! Pitänee vähän sovitella…

 1. On ne kyllä kauniit!
  Minusta tämä yhteistyö oli erittäin onnistunut ja nosti Marimekon profiilia vähän ylemmästä siitä perinteisestä ”kuorrutetaan kaikki unikko-kuosilla”. Harmi vaan, että ilmeisesti yhteistyö ei ollut niin jättimäinen menestys, juurikin kenkien normaalihinnan vuoksi.

  1. Kiitos, Heidi! Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että Lundsten-yhteistyö terästi Marimekon profiilia. Muistelen jopa, että se olisi ollut herra Kosken aivoituksia, ja jos oli, niin niinhän sen pitikin olla.

 2. Minä kyllä vakavasti harkitsin noita kenkiä ihan normaalihinnalla. Olivat minusta myös todella hyvät jalassa. Asukuvia, asukuvia!

  Harmi, että minulta on moiset ysmyt jääneet kokonaan huomaamatta!

  1. Kamicha, kengät ovat todellakin mukavat jalassa ja vaikuttavat tähän mennessä sen verran laatuisilta, että täyden hinnan sijoittaminen näihin ei tunnu enää yhtään niin huonolta idealta.

   Marimekon ysmyjä vietettiin huhtikuun puolivälissä, mutta seuraavat ovat tulossa taas syksyllä. Toivottavasti törmätään!

 3. […] kohde, 2| kengät. Kivaa tietää, että teitä kenkäfriikkejä on muitakin! Ja lenski, Marimekon mustavalkoiset koketeeraajat tulevat näkymään lähiaikoina myös blogissa asti – kengäthän ovat uskomattoman ihanat […]

 4. […] että nämäkin kengät ovat viime keväisiltä ysmyiltä löytyneiden Julia Lundstenin Marimekolle suunnitelemien korkojen tapaan kakkoslaatua. Itse on laadussa kakkosta ole havainnut; saappaat ovat mustaa nahkaa ulkoa ja […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s