Kevät alkaa tulppaaneista

Viime viikot olen himoinnut kotiini jotain vihreää, ja nimenomaan leikkokukkien muodossa. Ostan kukkani yleensä lähes aina torilta, sillä se on kotimatkan varrella, siellä on hyvä valikoima ja siellä hinnoilla ei yritetä riistää. Ja mikä parasta, torilla ostamisessa on aivan oma fiiliksensä. Kesän lähestyessä huomaan ostavani yhä enemmän vihanneksia, yrttejä, taimia, kesäkukkia ja leikkokukkia juuri torilta.

Kovilla pakkasilla torimyyjiä ei ymmärrettävästi näkynyt, ja leikkokukkien löytämisestä tuli eräänä perjantaina hämmästyttävän vaikeaa. Tulin oppineeksi, että nähtävästi minun on paras ostaa jatkossakin kukkani torilta.

Viime viikonloppuna tein kuitenkin poikkeuksen, ja kävin melkein vuoden tauon jälkeen Plantagenissa. Koti sai kaipaamaansa vihreyttä sekä leikkokukkia: kaksi murattia, jotka siirtyvät sitten joskus keittiön ikkunalta parvekkeelle, ja kolme punttia tulppaaneja. Ostan tulppaaneja todella harvoin, ja viime päivinä olen ihmetellyt miksi, niin kauniita ne ovat. Valitsin luonnollisesti vaaleanpunaisia ja pinkkejä tulppaaneja. Ihania!

Ostatteko te usein kotiin leikkokukkia?

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Kevät alkaa tulppaaneista”

 1. Ihania tulppaaneja ja tosi hyvinä ovat säilyneet, jos jo viime viikolla olet ostanut (minulla on huonoja kokemuksia Plantagenin kukista). En ole aivan yhtä ahkera kukkien ostaja kuin sinä, mutta aika usein tulee leikkokukkia ostettua. Usein pelkkä viikonloppukin käy syyksi ja sitten tietysti kaikki juhlat erikseen. Tulppaanit ovat talvisuosikkejani, muuten pidän krysanteemeista ja neilikoista, koska ne ovat leikkokukkina kestäviä. Ostan yleensä kukkani tavallisista kukkakaupoista joskus laiskana ruokakaupastakin. Torilla tulee käytyä harvemmin, en oikein tiedä miksi, sillä esimerkiksi Hakaniemen hallissa käydessä tori on siinä matkan varrella. Ja torilla ostamisessa on tosiaan oma tunnelmansa, sellainen huolettoman kepeä. -M

  1. M, joo, sunnuntaina ostin nuo tulppaanit. Leikkasin niihin uudet imupinnat ja laitoin maljakon pohjalle vähän kylmää vettä. Laitoin ensin niin vähän vettä, että seuraavana päivänä osa oli nuupallaan, kun olivat imaisseet kaiken veden, mutta terhenivät, kun saivat lisää vettä. Aika nopeasti osa nupuista aukesi, mutta vielä kaikki näyttävät hyvältä.

   Minäkin ostan leikkokukkia useimmiten perjantaina, juuri viikonlopun kunniaksi. Itse ostan useimmin neilikoita, gladioluksia, liljoja tai pioneja. Ja Hakaniemen tori on se tori, jolta ostokseni teen, eli tule moikkaamaan, jos joskus näet minut siellä!

 2. Meillä on aina tulpaaneja, tai siis koko kevään heti kun niitä saa. (Myös joulua ennen tulppaaneita löytyy ja jo silloin alkaa hamstraus.) Kesäkukkia ostan kotiini harvemmin sillä en ole löytänyt kesäsuosikkia. Kesäisin mennään useimmiten ruusu-linjalla mutta haluaisin oppia ostamaan joskus muitakin.

  Ja kyllä, Hakiksen tori on paras! <3

  1. Nina, sä oot siis tulppaanispesialisti! Minkä väriset on sun suosikkeja, vai vaihteletko niiden värejä?

   Hakaniemen tori todellakin on paras! Ja kesäkukista pelargoniat, en muista oikein tykkääkään.

   1. Olohuoneessa mulla on aina valkoisia tulppaaneja, keittiössä mielen mukaan valkoisia, pinkkejä tai oransseja. Joskus kun haluan vaihtelua metsästän kerroksellisia papukaijatulppaaneja, niitä haluan yleensä oransseina, mutta ne ovat kalliimpia eikä niitä usein löydy. Heh, tulppaanispesialisti! :)

   2. Hehee, mä arvasin, että sulla on valkoisia tulppaaneja, mutta pinkeistä tai oransseista tulppaaneista olen suorastaan sokissa – sinun kodissasi?!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s