Päähine potenssiin kolme

Rakastan hattuja ja päähineitä, ja olen keräillyt niitä sievoisen kokoelman vuosien saatossa. Suurin osa on kirpputoreilta löytyneitä kaunottaria, joskin joukossa on myös muutamia uutena hankittuja.

Reilu vuosi sitten syksyllä tutulla kirpparilla tuli vastaan viehättävä vanha pahvinen hatturasia, jossa luki Päls-Hat. Rakastan myös vanhoja hatturasioita, hattulaukkuja ja matkalaukkuja – voinette arvata, että omistan myös moisia). Mutta mikä parasta, rasian sisältä löytyi myös vanha turkispäähine!

Hattu pääsi luokseni rasioineen kaikkineen muutaman hassun euron avulla, enkä voi lakata ihastelemasta sitä. Mallinsa puolesta näyttää siltä, että hattu on peräisin joko 1960- tai 1970-luvulta. Päätellen siitä, miten hienossa, suorastaan moitteettomassa kunnossa se on, myös vuori, näyttää siltä, ettei päähinettä ole käytetty juuri lainkaan. Hatun sisältä ei löydy valmistajan merkkiä, joten arvelen sen olevan jonkun pienen hattupuodin kätten jälkiä. Päls-Hatin lisäksi hatturasiassa tosin seisoo Hantverks-Päls A-B, Stockholm. Ehkäpä hattu on kyseisen yrityksen valmistama, tiedä häntä. Yhtä kaikki, hieno se on.

Ja aivan mahtavan lämmin. Kun mereltä piiskaa hyinen viima, tämä päässä pääparkani pysyy lämpimänä eikä tee heikkoakaan. Ihanaa! Vanha turkishattuni on selkeästi luotu tällaisiin olosuhteisiin.

Niin no, melko massiivinenhan se toki on. Pääosastoni taisi kasvaa hatun mukana potenssiin kolme.

hattu | second hand
huivi | Arelalizza
takki | More & More

Mitä mieltä te olette turkispäähineistä, nimenomaan vanhoista päähineistä?

Mainokset

4 vastausta to “Päähine potenssiin kolme”

 1. Murkinamasu Says:

  Hahaa, minulla on ihan vastaava turkislakki. Olen saanut sen mummolta perintönä. Kaverini kommentoi lakin nähtyään, että olen oman elämäni kasakka… :D

  • Vimps Says:

   Murkinamasu, oman elämäni kasakka, hahaha! Itsekin hihittelin, että näytän aivan tatjanalta… mutta ei voi mitään, aion pitää hattuani, sillä se on paitsi lämmin, myös ihana!

 2. On se iso « Says:

  […] hieman epäilen, että aiemmin postatuista turkishattu-kuvistani ei ilmennyt, kuinka kookas kyseinen päähine on, tässä lisää todistusaineistoa. Tänä aamuna […]

 3. Pilvi Says:

  Ahh mistä tuollaisia hattuja oikein löytää! Haluaisin itselleni juurikin tuollaisen, kenties erivärisenä toki. Vanhat hatut ovat ihania ja mikä parasta, usein hyvälaatuisia. Yritän myös tuoda ostorutiiniini enemmän vanhaa, koska olen vain niin suuttunut uusien tuotteiden huonoon laatuun…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: