Kirpputoriaarteita

Viime aikoina viikonloppuperinteeksi on muodostunut käydä sunnuntaina kirpparilla tai kahdella, niin viime viikonloppunakin. Toinen kirppareista oli itselleni uutuus (käsittämätöntä, koska se sijaitsee varsin lähellä kotiani), mutta mies oli poikennut siellä useamman kerran. Ja voi mahdoton, millaisia löytöjä tänään tein, sekä uudessa paikassa että vakiolähikirppiksellämme!

Lähikirppikseltä mukaan tarttui tämä hillittömän hieno musta kävelykeppi. Keppi on puuta, ja sen kahva ja kärki ovat metallia; kahva lisäksi kromattu. Nyt puuttuu enää vain se silinteri! Knallikin olisi kiva! Kahdeksan euroa tuntui asialliselta hinnalta, sillä keppi on mielestäni varsin komea. Kuvassa silinterin virkaa toimittaa keväällinen kirpparilöytö, huopahattu terästettynä hulpeilla mustilla sulilla.

Toinen löytö oli italiainen harmaa nahkapalakainaloinen. Clutchissa on myös olkahihna, jonka saa neppareilla irti. Nappasin sen oitis pois; laukku on paljon kauniimpi kainalossa ilman hihnaansa. Kolme euroa.

”Uudella” kirpparilla kiinnitin silmäni ensimmäisenä pitkään mustaan nahkatakkiin. Takki on aitoa seitkytlukua trenssileikkauksineen, vöineen ja helman turkissomisteineen. Tätä asiaa olen muuten ihastellut jo yli kymmenen vuotta: 1970-luvun vaatteet, etenkin takit, istuvat minulle täydellisesti – hihat ovat juuri sopivan pituiset, vyötärö oikealla kohdallaan, miehustassa tarpeeksi tilaa rintamukselle. En kyllä yhtään ihmettele, miksi omistan edelleen niin monta seitkytlukulaista vaatepartta.

Friitalan ruskeassa mokkatakissa miellyin etenkin lyhyeen leikkaukseen. Hihat oli käännetty jo valmiiksi minulle sopivan pituiseksi; vien takin ehkä vielä tutun nahkamaakarin käsittelyyn hihojen lyhennystä varten. Takin malli on muutenkin viehättävä ja hinta suorastaan naurettava: neljä euroa – ehjästä nahkavaatteesta.

Silkki on alkanut viehättää viime aikoina enemmänkin, ja lähdin kirpputorille väljien silkkipaitapuseroiden kuvat silmissäni. Ja mikä onni kohdalleni sattuikaan: kaksi hillittömällä kitschkuosilla kruunattua väljää, käyttämätöntä silkkipaitista minun koossani – puoleen hintaan, neljä euroa kappale. Mikä joulu. Miehen mielestä nämä ovat susirumia, mutta minä olen suorastaan hullaantunut, etenkin sini-keltaiseen versioon (siinä on muuten leopardiakin! Uskomatonta!). Mitä mieltä te olette?

Mitä mieltä olette kirppuritoriaarteistani?

Mainokset

2 vastausta to “Kirpputoriaarteita”

  1. Silkkipaita poikineen « Says:

    […] Silkkipaita poikineen Tekijä vimps Silkki on todella ollut tänä vuonna ehdoton lempparini, mitä tulee materiaaleihin. Itse asiassa silkkipaitahulluus kuohahti valloilleen jo viime vuoden puolella. […]

  2. Mähän oon lentäjä « Says:

    […] ihme kyllä vain muutama. Melko täsmälleen vuosi sitten iskin eräs kirpparikierros silmäni lyhyeen ruskeaan nahkarotsiin, joka istui niskaani kuin valettu. Olin jo samalla kirpparilla löytänyt toisen hienon vanhan […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: