Poikatyttö

Kävin eilen elokuvissa katsomassa Anne Fontainen Coco avant Chanelin, ja inspiroiduin.

Pidin elokuvasta kaikin tavoin: tositarina oli kiehtova ja moniulotteinen, enkä juurikaan ollut perehtynyt Gabrielle ”Coco” Chanelin elämään ja sen käänteisiin. Pääosien näyttelijät olivat erinomaiset, ja nautin erityisesti Chanelia esittäneen Audrey Tautoun roolityöstä. Amélien jälkeen olen katsonut useammankin Tautoun tähdittämän elokuvan, eikä Amélie todellakaan ole niistä hänen parhaansa. Toisaalta ei Amélie ole myöskään Jean-Pierre Jeunet’n elokuvista suosikkini, vaikka ihana elokuva onkin.

Tautou on yksi lempinäyttelijöistäni ja itse asiassa yksi harvoista tyylillisistä esikuvistani. Chanelissa seurasin silmä kovana elokuvan puvustusta, ymmärrettävistä syistä. Coco avant Chanelissa aikakauden ja tyylin murros oli kuvattu hyvin selvästi, ja kommentoipa elokuvan päähenkilökin sitä. Kun muut naiset, yläluokkaa kun edustivat, pukeutuivat vaaleaan, hahtuvaisiin kerroksiin, suureellisiin ja muhkeisiin hattuihin, kuroivat naiselliset kurvinsa esiin korseteilla sekä kuorruttivat kaiken ylenpalttisella korumäärällä ja höyhenillä, Coco pukeutui tummiin, maanläheisiin väreihin tai mustaan, koruttomiin, liki ankariin mutta silti väljiin linjoihin, pieniin kaula-aukkoihin ja asusti pukunsa vain yksinkertaisella helmiketjulla tai jätti asustamatta kokonaan.

Parhaimmalta Cocoa näytellyt Tautou mielestäni näytti kuitenkin, kun hänet oli puettu poikamaisiin tai suoraan miehiltä lainattuihin ja tuunattuihin (Coco olisi ehkä käyttänyt termiä muodistaa) vaatteisiin: väljään raitapaitaan, liivipukuun, ratsastushousuihin, väljiin miesten housuihin, miehen silkkiseen pyjamaan. Etenkin mustanpuhuva naamiaisasu ja pyjamassa, neuletakissa ja korkokengissä Pariisin kadulla lennähtelevä Coco sykäyttivät minua.

En voinut muuta kuin pukeutua Cocon hengessä poikatytöksi. Tänään tämä poikatyttö (mitä se on ranskaksi?!) ei flaneerannut Pariisin kaduilla ja kujilla vaan Arabiassa.

raitapaita / MTWTFSS
housut / Zara
kapea nahkavyö / Turnover
nilkkurit / Vagabond
baskeri / H&M
silmälasinkehykset / Versace


Onko joku elokuvahahmo tai Chanelin tapainen todellinen henkilö inspiroinut teitä viime aikoina tai joskus aiemmin?

Mainokset

2 vastausta to “Poikatyttö”

  1. Pipopää « Says:

    […] mustan klassisen villabaskerin lisäksi useita neulebaskereita: blogissa jo vilahtaneen harmaan angoraversion lisäksi tummanvioletti ja vaaleamman violetti, jopa kesäinen punainen […]

  2. Kepeissä kengissä | Says:

    […] edelleen, ne näyttävät kivalta herrainkenkien tai sirojen korkojen sekä slimmien yläosien, etenkin raitojen, kanssa. Nyt kuitenkin paritin ne silkkipaidan kanssa, ja hyvältä näytti, mielestäni. Kuvissa tosin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: