Maihinnousua odotellessa, osa 1

Minä olen korkokenkätyttö. Läheisteni ja lompakkoni kauhuksi minulla on kuitenkin kyky ihastua ja rakastua kaikenlaisiin kenkiin. Myös tasatöppösiin.

Alkusyksystä sain päähäni, että tarvitsen maihinnousukengät. Vagabondin versiot eivät puhutelleet minua, sillä mielessä siintivät perinteisesti järeitä kenkiä siromman ja naisellisemman näköiset versiot. Näin sellaiset loppukesästä Zarassa, mutta omaa kokoani ei löytynyt.

Joskus syyskuussa näin Whyredin Gren High -maiharit. Ne olivat hyvin samantapaiset kuin Zarassa bongaamani yksilöt, siis ihanat. Hinta vain ei ollut ihana: 349 euroa Whyredin verkkokaupassa. Vaikka koetin perustella itselleni, että kyseessä ovat paitsi laadukkaat jalkineet myös malliltaan klassiset kengät, joiden viehättävyys vain paranisi ajan myötä, ei luonto – eikä lompakko – antanut periksi maksaa maihareista kolmea ja puolta sataa euroa.

Gren High’t eivät kuitenkaan jättäneet minua rauhaan. Ne ilkkuivat milloin missäkin päin nettiä, ja viimeinen niitti oli, kun ne tulivat vastaan Brandoksen verkkokaupassa: 295 euron hintaan.

Seurasi armoton väsytystaistelu. Päivä päivän jälkeen kävin sydän kurkussa kurkistamassa Brandoksella, vieläkö rakkauteni kohde löytyisi sieltä omassa koossa. Viimein, reilun kuukauden jälkeen rohkaistuin, menin ja klikkasin Gren High’t kotiin. Olo oli huojentunut; ainahan voisin palauttaa popot, jos ne eivät olisikaan livenä yhtä hurmaavat kuvassa.

Kunnes tuli seuraava päivä ja sähköpostilaatikossani kirkui viesti Brandokselta: Tilauksenne on peruttu. Peruttu?! Kenkiäni ei enää löytynytkään valitsemassani koossa.

Seurasi hysteeristä kalastelua netissä, josko jostain päin maailmaa löytäisin vielä rakkaani oikeassa koossa. Amerikkalaisessa verkkokaupassa viimein tärppäsi, vieläpä liki samaan hintaan kuin Brandoksella. Tosin hintaan tulisivat vielä tullimaksuja ja postikulut. Mutta entäpä jos kengät eivät osoittautuisikaan henkeä salpaaviksi? Silloin palauttamisesta rapakon taa tulisi turhan vaivalloista ja kuluja vievää. Siirryin kanssabloggarin puoleen.

Ihana Inke sai minut vakuuttuneeksi, että ehkä Gren High’t saattaisivat sopia jalkaani myös kokoa pienemmässä koossa. Klikkasin tilauksen matkaan, ja tällä kertaa peruutusviestiä ei tullut. Hetken päästä tuli ilmoitus, että kengät ovat matkalla luokseni.

Tämä tapahtui torstaina.

Seuraavana päivänä, perjantaina päätin töiden jälkeen piipahtaa Zarassa. Siellä ei ollut mitään kiinnostavaa. Ja sitten näin ne.

Juuri ne maiharit, joihin alun perin rakastuin loppukesästä. Kädet täristen tutkin, löytyykö omaa kokoani.

Ei löytynyt.

Punnitsin kokoa suurempia kenkiä käsissäni. Niissä olivat miellyttävän nahkeaa nahkaa, ilman vuorta. Täydellistä. Lesti oli kapea ja siro, nauhat eleettömästi maiharien luonnetta tukevat.

Päätin kääntää veistä haavassa, sovittaa liian suuria kenkiä. Mutta ne eivät olleet liian suuret, ne olivat yllättävän sopivan oloiset. Ja näyttivät täydellisiltä jalassa. Kysyin kuitenkin myyjältä, löytyykö kenkiä omassa koossani. Ei löytynyt. Ei Aleksanterinkadun liikkeestä, ei muistakaan pääkaupunkiseudun liikkeistä. Hinta vuorostaan kuulosti naurettavalta Whyredin maiharien jälkeen, 89 euroa.

Mietin, olisivatko jo matkalla olevat Gren High’t täydelliset, kun saisin ne ulos laatikosta. Jos ne eivät olisikaan sitä, mitä olin kesän lopulta saakka jälestänyt? Kiikutin Zaran maiharit kassalle.

Nyt odotan Gren High’ta saapuviksi. Sitten pääsen vertailemaan kenkiä. Vain toiset niistä jäävät taloon, mutta ei tässä silti näin pitänyt käydä.

To be continued.

Mainokset

Yksi vastaus to “Maihinnousua odotellessa, osa 1”

  1. Maihinnousua odotellessa, osa 2 « Tonnin stiflat Says:

    […] Tonnin stiflat ja parit muut pläägät « Maihinnousua odotellessa, osa 1 […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: